Nedavno objavljeno

Grand kafa podržala Dane zdravlja u bh. gradovima

U saradnji sa organizacijom Think Pink – Zajedno smo jedno, Grand kafa je ove godine podržala Dane zdravlja s ciljem pružanja besplatnih zdravstvenih pregleda ženama na području BiH. Dani zdravlja su krenuli 10. maja iz Gradiške i preko Broda i Brčkog stigli su danas u Bijeljinu gdje su u krugu fabrike Grand kafe organizovani pregledi za preko 50 žena različitih starosnih doba.

Kroz ovaj projekat ženama je omogućen besplatan mamografski pregled na mobilnom mamografu, te pored osnovnog pregleda dojki pružene su im i dodatne zdravstvene usluge: mjerenje šećera u krvi (ŠUK), mjerenje krvnog pritiska, edukacija, te konsultacije sa medicinskim stručnjacima. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda, ranog otkrivanja karcinoma dojke, jačanja ženskog zdravlja i u konačnici smanjenja smrtnosti uzrokovane karcinomom dojke.

Kampanjom „Hajde da imamo vremena“, Grand kafa ističe koliko je važno vrijeme koje odvajamo za sebe i  naše najdraže. U današnjem vremenu, ubrzani tempo života često nam ne ostavlja prostora za brigu o onome što je zaista važno, od trenutaka sa najbližima do brige o sopstvenom zdravlju.

„Jedna od najvažnijih karika u odnosu na naše zdravlje je i prevencija. Redovni pregledi koji nerijetko spašavaju živote su ključni u očuvanju našeg zdravlja. Grand kafa pridaje veliku važnost i podršku preventivnim pregledima koji su se počeli obavljati širom bh. gradova. Kroz besplatne mamografske preglede koje smo danas organizovali i u Bijeljini, pružamo podršku lokalnoj zajednici apelujući na redovno obavljanje preventivnih pregleda i proaktivnog odnosa prema zdravlju, koji je preduslov za kvalitetniji način života“ – izjavio je Srđan Dabić, Brend menadžer Grand kafe u BiH.

Dani zdravlja će se nastaviti na jesen kroz gradove Bosne i Hercegovine. Grand kafa nas poziva sve da redovno vodimo računa o sopstvenom zdravlju, da odlazimo na preventivne preglede. Da budemo odgovorni prema sebi i prema onima koje volimo.

Hajde da imamo vremena za pregled!

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img