Nedavno objavljeno

Ceremonija otvaranja ljetne sezone 2. i 3. juna u Budvi

Početak ljetnje turističke sezone u Budvi će obilježiti dvodnevni program, spoj umjetnosti i najljepšeg ambijenta, događaj koji povezuje muziku, ples, modu i fotografiju i nudi doživljaj za pamćenje.

Svjetska muzička senzacija, italijanski operski trio Il Volo nastupa 3. juna na trgu ispred Starog grada, dok će iste večeri, koncert održati i virtuozi na svojim instrumentima, Miloš Karadaglić i Ksenija Sidorova. Dan prije, 2. juna, bit će organizovana izložba umjetničkih fotografija austalijske umjetnice Đovane Arjafare (Giovanna Aryafara) pod nazivom „Vanishing Tribes of the Omo“, modni spektakl Amato Kotur (Amato Couture), kabare show i after party – nastup DJ-a Laolu iz Švajcarske.

Grupu Il Volo čine bariton Đanluka Đinoble (Gianluca Ginoble) i tenori Pjero Barone (Piero Barone) i Injacio Bosketo (Ignazio Boschetto), a svoju muziku opisuju kao „poperu“. Nakon pobjede na muzičkom festivalu „Sanremo 2015“ predstavljali su Italiju i na Evroviziji, zauzevši visoko treće mjesto. Od tada, njihova muzička karijera kreće uzlaznom putanjom i nastupe održavaju pred desetinama hiljada posjetilaca širom svijeta, a sada prvi put stižu i u Crnu Goru.

Planetarno poznati gitarista, Miloš Karadaglić iz Crne Gore i Ksenija Sidorova, letonska harmonikašica, oboje diplomci Kraljevske muzičke akademije u Londonu, uspješno sarađuju godinama i veoma se raduju koncertu u Budvi i prilici da budu dio svečanog otvaranja ljetnje turističke sezone.

Prvi dizajnerski brend iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je stekao zavidnu međunarodnu reputaciju, Amato Couture, čije modele nose članovi kraljevskih porodica, supermodeli Hajdi Klum i Tajra Benks, ali i zvijezde poput Bijonse, Kejti Peri, Dženifer Lopez i Šakire, predstavit će svoju kolekciju ispred zidina Starog grada 2. juna. Modna revija i izložba umjetničkih fotografija „Vanishing Tribes of the Omo“ umjetnice koja je tokom više od 40 godina karijere izlagala na svim kontinentima, Giovanna Aryafara, organizuje se u saradnji sa modnim časopisom Fashion Mood.

Ceremonija otvaranja sezone pretenduje da postane najznačajniji događaj u godišnjem kalendaru manifestacija Turističke organizacije Budve i Opštine Budva, koji će u periodu predsezone, početkom juna, privlačiti veliki broj pretežno inostranih gostiju, jačati imidž i razvijati turistički proizvod destinacije. Ove godine, drugi put zaredom, dvodnevnim programom koji je namijenjen publici iz cijele Evrope, Budva otvara, po svemu sudeći, jednu od najuspješnijih ljetnjih turističkih sezona.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img