Nedavno objavljeno

AJLA I MAID HEĆIMOVIĆ: Ne zaboravite voljeti majku ili oca svoje djece

Pjevač Maid Hećimović i njegova supruga Ajla obilježili su deset godina veze putovanjem u Italiju koje su dugo priželjkivali

Napisala Lejla Lojo-Karamehmedović
Snimci Privatni arhiv

Kao da je bilo jučer, prisjeća se pop pjevač Maid Hećimović svog prvog poljupca sa današnjom suprugom Ajlom, sa kojom ima tri sina: trogodišnjeg Rayana te desetomjemjesečne blizance Andyja i Leona. Poljubac se na jednoj zabavi desio sasvim slučajno, a od tada do danas prošlo je deset nevjerovatnih godina, tokom kojih su shvatili da su zaista stvoreni jedno za drugo. Ovaj značajan jubilej odlučili su obilježiti avanturom koju su dugo priželjkivali – putovanjem u Italiju i prelijepu Toskanu.
“Odavno želimo negdje otputovati porodično, međutim, obaveze, a i stalne viroze kod djece, u tome su nas sprečavale. Toskana je nešto što je, čini mi se, svima na listi želja, pa tako i nama. Na dan godišnjice naše veze otišli smo u jedan mali restoran u selu Lajatico, gdje je rođen Andrea Bocelli. Bilo je baš lijepo i romantično. Kuhar nam je puštao muziku kroz prozorčić kuhinje, i sve je bilo kao na filmu”, govori Maid.

Najljepša uloga

“Postao sam osjećajniji, odgovorniji i oprezniji u svemu, jer sad znam da neko ovisi o meni”

Kaže da se sa djecom puno teže odlučiti za ovakve avanture, ali ne dozvoljavaju da ih manjak organizacije spriječi u namjerama ili odvaja od njihovih dječaka. “Pored sveg napora, ima tu i predivnih momenata i uživamo u njima. Otkako smo dobili djecu i postali roditelji, Ajla i ja smo dobro raspoređeni i ništa nam ne predstavlja problem, pa čak ni tih 950 kilometara. Rayan je veoma živo i nestašno dijete, a blizanci su dosta mirniji, i to nam je veliko olakšanje. Njih dvojica tek trebaju da pokažu svoj pravi karakter. Rayan je vrlo inteligentan, socijalan, zanimljiv, ali ponekad i ‘težak za održavanje’, sa osmijehom govori Maid i dodaje kako je uloga oca najljepša uloga koja ga je zadesila.
“Postao sam osjećajniji, odgovorniji i oprezniji u svemu, jer sad znam da neko ovisi o meni. Što se mene tiče, želio bih imati još djece, mada se to po mom prijašnjem stilu života i karakteru nikad ne bi reklo. Gledajući ih kako odrastaju i postaju mali ljudi, raduje me baš sve. Uživam u njihovim prvim riječima, zubićima, koracima, ma u svemu što postižu. Predivno mi je promatrati ih i dok spavaju, mogao bih satima gledati taj prizor. Želim sve da vidim i da budem upućen u svaku poru njihovog mladog života. Ništa mi nije važnije od vremena provedenog s njima.”

Ajla i Maid u braku su od 2018. godine

Veliki dio tereta u njihovom odnosu i odgoju na sebe preuzima Ajla, na koju prelaze sve obaveze kada Maid ima nastupe i svirke. “Ajla je žena, majka, kraljica! Rijetko ko bi sve to izdržao i bez puno prigovaranja. Jesam maksimalno i podjednako uključen u odgoj djece, ali kad odem vikendom na nastupe Ajla ostaje sama sa tri bebe i sve to odlično podnosi i manevriše. Činjenica je da, pored toliko obaveza, vremena za nas dvoje ima manje, ali nađemo mi sebi oduška. Kad ima ljubavi i poštovanja, sve se može. Neka nama nas! I želio bih poručiti svim ljudima da budu malo fleksibilniji sa svojim partnerima, da ih razumiju i da nikada ne zaborave da vole majku ili oca od svoje djece!”

Gracija 433, maj 2023.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img