Nedavno objavljeno

Okusite kako izgleda idealan odmor u Dubrovniku – posjetite Bavarin jedan od najzanimljivijih street food festivala u Hrvatskoj

Idealan majski odmor u suncem okupanom Dubrovniku ne smijete da propustite u vrijeme kada se tamo drugu godinu zaredom održava BAVARIN – dubrovački street food festival koji dovodi u goste najbolji svjetski bar – londonski Lyaness!

Planirajte vikend getaway u Hrvatskoj

Iako nam se ponekad zbog vremena tako ne čini, ali topli i sunčani dani su iza ugla, a mislima smo već na godišnjem odmoru i prepuštamo se njegovim užicima. Jug Hrvatske, tačnije Dubrovnik, jedna je od omiljenih evropskih destinacija u koju svake godine dolaze turisti iz cijelog svijeta, turisti koji znaju da cijene prirodne ljepote, ali i kvalitet svog odmora. Nije se slučajno zato Dubrovnik nametnuo kao omiljena destinacija za odmor bilo da ostajete duže ili planirate da „skočite“ na samo nekoliko dana. Jedan od novijih aduta koji Grad odnedavno nudi, tačnije već drugu godinu zaredom, je i Bavarin – fantastičan dubrovački street food festival koji ove godine u goste dovodi najbolji svjetski bar – londonski Lyaness koji je 2022. godine osvojio nagradu Spirited Awards za najbolji svjetski bar!

U srcu Grada krije se recept za vaš savršen gastro odmor

Kreativna četvrt Lazareti, sama žila kucavica dubrovačkog šarma i ove će godine da bude nezaobilazna stanica svim dušama željnim vrhunskih gastronomskih specijaliteta i dobre zabave. Dubrovnik je sam po sebi idealna destinacija za sve koji svom odmoru žele da daju veću notu. Stapanje sa predivnom arhitekturom i historijom koja je zapisana u svakom kamenu i u svakoj uličici grada, predivnim i nasmijanim ljudima, uspomene su koje se pamte cijeli život. Ko nije okusio ovaj grad, nije okusio kako doista izgleda savršen odmor. Sada možete doslovno da ga okusite na najzanimljivijem street food festivalu ovoga proljeća.

„Preko pet hiljada posjetilaca koji su u četiri dana uživali u prvom izdanju Bavarina prošle godine bili su nam pokazatelj da smo svojom ponudom stali uz bok poznatim svjetskim street food festivalima. Slika dupke punih Lazareta jedna je od ljepših razglednica koju smo prošle godine iz Dubrovnika poslali u svijet! Ove godine priču podižemo na viši nivo i to tako da dovodimo Lyaness kao goste predavače čemu se neizmjerno radujem“ – rekao je Antonio Franić, direktor festivala.

Bogat i raznovrstan program

Bavarin traje od 5. do 14. maja 2023., a u deset dana očekuje vas gastro-glazbeni i edukativni spektakl uz najbolje od domaće ponude hrane i pića, uz neizostavno sjajan koncertni lineup, ali i dodatak prave svjetske barmenske kreme! U 26 sjajnih programa koje čine 6 besplatnih koncerata, 14 besplatnih radionica za djecu i odrasle, 4 besplatne kino projekcije, 1 takmičenje, 1 humanitarni događaj svako će da pronađe nešto za sebe. U petak 05.05. na svečanom otvorenju festivala biće predstavljanje ugostitelja i posebnih gostiju festivala Lyaness bar iz Londona uz koncert Nene Belana & Fiumensa. Dan kasnije likovnu radionicu za djecu održaće Anamarija Asanović uz  Lyaness bar, održaće se i London – panel i Q&A, Lyaness bar guest shift i za kraj koncert Vanne. Ostale dane očekujte radionice, cooking showove, vinske prezentacije, filmske projekcije, DJ programe, humanitarni događaj sa Zakladom Marina Čilića, poslastičarsku radionicu za djecu i odrasle sa Leom Jurešićem iz Masterchefa, slikarske radionice uz kamenice i prosecco, prvenstvo u rozati, čitaonice bajki, kao i koncerte grupa Kuzma i Shaka Zulu, Gina & The GeeGees i zatvaranje festivala 14.05. uz koncert grupe Silente.

Ulaz za svih deset dana drugog izdanja Bavarina i ove godine je, naravno, slobodan!

Sve dodatne informacije o ugostiteljskoj ponudi kao i bogatom muzičkom i zabavnom programu očekujte uskoro na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu, kao i na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Dubrovnika!

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img