NaslovnicaLJEPOTAKAKO NANOSITI ŠMINKU: Četkica ili prsti?

KAKO NANOSITI ŠMINKU: Četkica ili prsti?

Baš kao što slikar ima svoj kist, tako i žene koriste odgovarajući “alat” kako bi s kozmetičkim proizvodima mogle izvesti pravu magiju

Kada je riječ o šminkanju, mnoge djevojke i žene još uvijek nisu sigurne trebaju li koristiti četkice ili prste. Sudeći po trendovima, sve je više onih koje vole prstima nanositi šminku, kako puder tako i kremaste sjene za oči i ruž za usne. Čak i kad se radi o makeup artistima. Tako je i čuvena vizažistica Pat McGrath poznata po tome što sve radi gotovo isključivo prstima kako bi postigla besprijekoran efekat.

No, bez obzira da li više volite prste ili četkice, higijena je obavezna! Za mnoge, pranje ruku prije nanošenja pudera prstima se podrazumijeva. Međutim, žene s masnom kožom trebaju biti oprezne s vrhovima prstiju, jer se masnoća može prenijeti na lice i pogoršati stanje problematične kože.

No, najveća opasnost su bakterije. Zato četkice treba prati najmanje jednom sedmično. Kako mast otapa mast, najbolje je upotrijebiti malo maslinovog ulja kako bi se otopili ostaci ulja, a zatim oprati kao i obično.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img