Nedavno objavljeno

Belma Pećanin za Woman.Comm o ženskom poduzetništvu

Belma Pećanin je jedna od prvih članica Woman.Comm Cluba, ali prije svega poznata kao vlasnica jednog od najčitanijih bh. magazina za savremenu ženu, “Gracija”. Uz svoj uspješan poslovni poduhvat, Belma je po zvanju inženjerka mašinstva i profesorica informatike, te ovlaštena prevoditeljica sudskih spisa.

U nastavku pročitajte intervju u kojem nam je Belma otkrila svoje viđenje ženskog poduzetništva i povezivanja kroz Woman.Comm Club.

Woman.Comm: Kako ste otkrili Woman.Comm Club i što vas je motiviralo da se pridružite? 

Belma: Za ideju sam saznala od Ekrema Dupanovića, kojeg izuzetno poštujem, te od Irene, s kojom je Gracija kroz godine saradnje izgradila poseban odnos, te mi nije trebalo puno da shvatim kako to dvoje ljudi mogu napraviti poseban zaokret u udruživanju žena komunikacijske sfere.

Woman.Comm: Što vam se najviše sviđa u klubu i koji su najveći benefiti koje vam je donijelo članstvo?

Belma: Od samih početaka Gracije jedna od najvažnijih ideja vodilja je bila povezivanje žena i uvećavanje ženske moći u profesionalnom smislu, i upravo kroz Woman.Comm Club sam vidjela nastavak te naše ideje u jednom institucionalnijem okviru. Pokazalo se da je ideja, entuzijazam I istrajnost u prvom redu Irene a onda i ostalih okupljenih oko Woman.Comm platforme dobitna kombinacija I danas mi je drago da sam jedna od prvih članica ovog našeg ženskog komunikacijskog kluba.

Woman.Comm: Kako ste koristili klub u svojoj profesionalnoj ili osobnoj karijeri?

Belma: Uz okupljanja koja su vrlo koristan i sadržajan aspekt i daju posebnu draž networkingu neophodnom danas svima nama u biznisu, bili su to i trenuci u kojima su podijeljena znanja i iskustva, prepreka i uspjesi značili da mnoge od nas dijele slične izazove i bilo je lako identificirati se sa svakom od članica kluba Woman.Comm i na njihovim podijeljenim pričama privatno i profesionalno apliciram u neke odluke koje su unapređivale Gracijin razvojni put.

Woman.Comm: Možete li podijeliti neki poseban trenutak ili iskustvo koje ste doživjeli u klubu?

Belma: Prvi put u životu sam igrala golf! To mi je bilo posebno iskustvo koje rado i sa svima dijelim i pričam evo i mjesecima kasnije.

Woman.Comm: Kako se klub razlikuje od drugih sličnih inicijativa za žene?

Belma: Činjenicom da se insistira na ličnom kontaktu, na čestim susretima, na tome da uvijek imamo i konkretne povode za viđanje.

Woman.Comm: Da li ste tokom prethodne godine uz Woman.Comm Club ostvarile neko važno poznanstvo?

Belma: Mnoga poznanstva iz kruga Woman.Comm Cluba donijela su mi nove perspektive i vizije na strateško pozicioniranje mog biznisa u budućnosti.

Woman.Comm: Koliko često sudjelujete u događajima i aktivnostima kluba i što biste voljeli vidjeti više od kluba u budućnosti?

Belma: Kad mi obaveze dopuste rado sam na svim aktivnostima, a možda bi bilo dobro imati uvijek neku digest verziju prethodnih susreta čisto da imamo pisani trag onoga što podijelimo kroz susrete uživo.

Woman.Comm: Da li je članstvo u Woman.Comm Clubu za vas bila dobra investicija?

Belma: Jeste, iz već prethodno pobrojanih razloga.

Woman.Comm: Kako biste opisale svoj cjelokupni doživljaj Woman.Comm Cluba u jednoj rečenici?

Belma: Uvećanje ženske moći kroz dijeljenje iskustva i stečenih znanja.

Izvor: womancomm.club
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img