spot_img

Nedavno objavljeno

20. jubilarni Međunarodni karneval u Budvi od 28. aprila do 2. maja „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“

U 4 dana programa, održava se tradicionalni Abrum, Velika karnevalska povorka koja će okupiti rekordnih 3000 učesnika iz više od 10 zemalja svijeta, Dječiji karneval, karnevalski i maskenbal show i 25 koncerata i muzičkih nastupa 100 izvođača na 4 lokacije.

Do sada najveći Međunarodni budvanski karneval, čiji kvalitet programa, broj karnevalskih učesnika i muzičkih nastupa, na pravi način obilježava veliki, 20. jubilej, održat će se od 28. aprila do 2. maja na trgu ispred i unutar Starog grada pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“ u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i NVO „Feštađuni“.

Karnevalske svečanosti počinju izvođenjem muzičke predstave, kantate „Apolon i Dafne“ (G.F. Handel) na trgu ispred Starog grada i jedinstvenim pozivom na karneval – abrumom, u petak, 28. aprila, kada će veseli karnevalisti defileom, igrom i pjesmom kroz Stari grad pozivati prisutne da im se pridruže, a lokalni ugostitelji posluživati autentične poslastice. Iste večeri, na više lokacija unutar zidina Starog grada nastupit će lokalni DJ-evi Nikola Šoć, Stefan Anđušić, Fix, grupa Priganitze, hip-hop kolektiv Radio Katakomba, kultni splitski hip-hop sastav TBF, zatim DJ duo Šćepine vragolije i Luton i svestrani muzičar Marko Milošević – MKDSL (koncept „Kluboslavija“) koji dolaze iz Beograda.

Subotu, 29. aprila, obilježit će Velika međunarodna karnevalska povorka koja polazi u 19:30h od Glavne pošte. Nakon predstavljanja više od 60 grupa na trgu ispred Starog grada slijedi Karnevalski show, specijalni performans inostranih karnevalskih grupa. Unutar Starog grada, na pjaceti kod kuće Ćekrdekovića, Trgu palmi i na platou ispred Jadranske straže, od 20:00h nastupa regionalno sve popularniji i traženiji dvojac Buč Kesidi i novosadski DJ Runy uz podršku crnogorskih DJ-eva: Lazar & Vuk („Radio Zunzar“), Buba, Burkakke i John K, kao i lokalnih bendova Jack Lupino & Izi bejb i Priganitze.

Treći dan programa, nedelja, 30. april, posvećen je najmlađima. Mala karnevalska povorka sa više od 20 grupa kreće u 15:30h od Gradskog vrtića. Mališani će predstaviti svoje kreativne i pažljivo osmišljene maske na trgu ispred Starog grada, a uslijedit će maskenbal show tokom kojeg će ih kostimirani animatori uz muziku zabavljati do kasnih poslijepodnevnih sati.

Večernji dio programa počinje u 20:00h nastupom jedinog benda u Crnoj Gori koji izvodi irsku muziku, O’Konrads na velikoj bini ispred Starog grada, a nastavlja se koncertom primorskog pop-rok sastava The Grupa. U 22:30h na binu izlazi legendarna grupa iz Sarajeva, Letu štuke. Isti večeri unutar Starog grada, na platou ispred Jadranske straže, nastupaju Una Andrea & Anyushka iz Beograda, crnogorski DJ-evi Lerr & Straks i regionalna DJ atrakcija After Affair.

I prazničnog ponedeljka, 1. maja, bit će veselo ispred Starog grada. U 15:00h počinje muzičko-plesni program „Budva pleše“, dok će u večernjim satima koncert održati Gradska muzika Budve i nesvakidašnji pop-rok bend „Tantra brothers“ u čijem su sastavu muzičari iz Rusije, Ukrajine, Izraela i Francuske nastanjeni u Budvi.

U 22:30h binu preuzima jedna od najvećih EX-YU muzičkih zvijezda, pjevač i kantautor, Vlado Georgiev, popularni Barba!

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img