Nedavno objavljeno

ALGORITAMSKA PARFIMERIJA: Na Sedmici dizajna u Milanu bit će predstavljeni mirisi za kuću koje pokreće vještačka inteligencija

Posjetitelji će moći kreirati vlastite, personalizirane mirise za dom putem kompjuterskog programa, a zatim ih “odštampati”

Saradnja između holandske kompanije za unutrašnji dizajn Moooi i “platforme za stvaranje mirisa” EveryHuman koju pokreće vještačka inteligencija – čiji su rezultat mirisi za dom – jedan je od najzanimljivijih wellness i beauty debija na Milanskoj sedmici dizajna 2023., koja se održava od 18. do 23. aprila.

EveryHuman je kompanija sa sjedištem u Holandiji koja kupcima daje priliku da kreiraju personalizirane parfeme putem kompjuterskog programa koji pokreće vještačka inteligencija, a zatim ih proizvodi pomoću specijalnog “štampača mirisa”.

Štampač mirisa / FOTO: MOOOI

Šta znači stvarati mirise pomoću umjetne inteligencije? Za EveryHuman, riječ je o korištenju odgovora kupaca na pitanja, kao što su: “U kakvom ste okruženju odrasli?” i “Čime se bavite?”, kako bi se stvorio odgovarajući profil mirisa koji se zatim koristi za kreiranje personaliziranog parfema. Brend ovu praksu naziva “algoritamskom parfimerijom” i sada je, s Moooijem, koristi za stvaranje mirisa za dom.

“Moooi i EveryHuman dijele strast prema inovacijama i tehnologiji”, kaže izvršni direktor Moooija Robin Bevers. “Kombinirajući Moooijevu stručnost u dizajnu s EveryHumanovim jedinstvenim pristupom mirisima, sada nudimo iskustvo mirisa za prostorije po mjeri koje kombinira fizičke i digitalne elemente.“

FOTO: MOOOI

Posjetitelji Milanske sedmice dizajna odgovarat će na niz pitanja, što će im omogućiti da kreiraju osobni miris za prostore proizveden na licu mjesta. Svakom mirisu je također dodijeljena specifična boja ili “aura” koja odražava njegov profil.

“Koristeći moć vještačke inteligencije i personaliziranih iskustava moguće je pristupiti neistraženim područjima personalizacije i kreirati proizvode koji zaista odražavaju jedinstvene ukuse i stilove života naše publike“, rekao je direktor brenda Moooi.

Latest Posts

Raport

spot_img