Nedavno objavljeno

Nova modna kraljica

Američka oskarovka Anne Hathaway lice je Versaceove kolekcije “Icons”

Foto: Versace

Glumica Anne Hathaway (40) zvijezda je crvenih tepiha već godinama. S druge strane, ona je i feministička aktivistica, koja se bori za pravo žena na porodiljsko odsustvo. Također je poznata po svom doprinosu kampanjama za ljudska prava i ravnopravnost za LGBTQ+ zajednicu, posebno transrodne osobe.

Donatella Versace i Anne Hathaway

Što se tiče njenog modnog stila, tu je doživjela suptilnu promjenu. Od ljubiteljice klasičnih haljina neutralnih boja, Anne Hathaway napravila je impresivan makeover, privlačeći pažnju medija i modne industrije. Sada je njen izbor odjeća sa smjelim izrezima, visoke suknje s prorezima na bedrima, jarko ružičasta odjeća sa šljokicama i uske haljine s dubokim dekolteom. Od 2022. godine njen stil odijevanja može se sažeti u tri riječi: mladalački, odvažan i šaren.

A to je upravo ono što Donatella Versace, kreativna direktorica kuće, želi poručiti kroz kreacije kolekcije “Icons”: “Anne Hathaway, glavno lice ove kampanje, jedna je od najljepših žena Versacea. Obožavam ono što radi, a prije svega divim joj se kao ženi. Ona je velika zvijezda, poslovna žena, kreativna je i izuzetno ljubazna. To je ono što čini bit Versacea.”

Inače, modna kuća Versace ima dugu istoriju saradnje s nekim od najvećih svjetskih zvijezda – od princeze Diane, preko Michelle Obame, pa do Lady Gage ili Miley Cyrus.

“Za mene, zvijezda čini haljinu, ali i haljina čini zvijezdu”, napisala je Donatella Versace na Instagramu. “Oduševljena sam što lansiram kolekciju ‘Icons’; ovo je vrlo lično za mene. Inspirativne žene koje odijevamo govore o tome kako Versace čini da se osjećaju: promišljeno, samopouzdano i očaravajuće.”

Latest Posts

Raport

spot_img