Nedavno objavljeno

ITD band, u saradnji sa Tonyjem Cetinskim, predstavio pjesmu “Orao nikad ne leti u jatu”

Reaktiviranje benda značilo je da uz poznatog kompozitora i tekstopisca pred mikrofon staje originalni pjevač benda Branislav Bekić.

Kritika predviđa da će novi singl otvoriti vrata i drugim pjesmama na albumu koji izlazi ovih dana te da će s vremenom one stati uz bok kultnim pjesmama, poput “Gradske cure”, “Rođen u Zagrebu”, “Sonja”, “Skidam te pogledom”…

Ono što je kuriozitet na novom singlu jest da uz Branislava Bekića pjesmu moćno nadopunjuje vokal Tonyja Cetinskog, a autor Miroslav Rus objašnjava: – Nije mi bilo teško odrediti singl jer je on ujedno naslov albuma koji simbolizira to što je ITD band u pop-rock kulturi. Drugačije smo mi društvo, imamo svoj put, svoju sektu koja nas prati od početaka. I bez obzira što nas dugo nije bilo, ostali su nam vjerni pa vjerujem da ćemo ih ponovno pretvoriti u publiku. Najavnom smo pjesmom željeli poručiti da lupamo šakom po stolu i reći: Još smo tu. Razmišljao sam ko ima tu jačinu da se pridruži Bekiću u pjesmi, ko je taj koji uvijek ima svoje mišljenje, koji se buni protiv svega, ko bi mogao biti još taj orao kao što sebi utvaram da sam ja. Jedino rješenje i jedini mogući odgovor bio je Tony Cetinski, uvijek prisutan u svim revolucijama i evolucijama na ovim prostorima. Volim ljude s gardom, koji ne prešute, koji ne drže fige u džepovima, a on je upravo to, i uz sve to i veliki je pjevač. Donio je novu boju, novu snagu toj pjesmi, bio je tačka na i – objasnio je Miroslav Rus slikovito opisujući njezin nastanak.


Autor muzike: Miroslav Rus
Autor teksta: Miroslav Rus
Autor aranžmana: Zvonimir Domazet/Miroslav Rus
Muzički producent: Zvonimir Domazet/Miroslav Rus
Tonski snimatelj: Zvonimir Domazet/Mihael Blum
Video: Hrvoje Banić za Hit produkciju
Foto: Hrvoje Banić

Latest Posts

Raport

spot_img