Nedavno objavljeno

ASA Banka udružila snage s kompanijom ASEE u kompleksnom projektu, te je uspješno završena  migracija i integracija podataka dvije banke u jedan sistem

ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom i uspješno migrirao podatke iz ASA Banke u ASEE Core Banking System (CBS). Projekat je uključivao usluge migracije klijenata iz dvije banke. Servisiranje migriranih klijenata je omogućeno ekskluzivno kroz ASEE Core Banking rješenje.

ASEE i ASA Banka d.d. Sarajevo zaključile su i Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno fokusirati na migraciju podataka i buduća očekivanja skalabilnosti i podrške za bržu inovaciju i održavanje postojećih proizvoda.

Davor Tomić, član Uprave ASA banke, osvrnuo se na ovu saradnju i rekao: Kontinuirano unapređujemo i razvijamo naše poslovne aktivnosti. Održavanje zadovoljstva naših klijenata i pozitivnog odgovora na naše usluge za nas je jedan od glavnih motivatora i drži nas na putu digitalizacije, daljeg razvoja i napretka. Uspješno okončanje ovako sveobuhvatnog i složenog procesa integracije dvije banke potvrda je kvaliteta i efikasnosti ASA Banke, kao i kompetentnosti i efektivnosti ASEE tima koju smo prepoznali kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera.

Darko Glamočanin, Country leader of ASEE in Bosnia and Herzegovina

Ovaj projekat se nastavlja i dalje s namjerom standardizacije poslovanja kroz jednu visoko skalabilnu platformu.

„ASEE Core banking system (CBS) je integrisani bankarski sistem za stanovništvo i pravna lica, dizajniran da podrži banke u veoma dinamičnom okruženju tržišta ili spajanju kompanija u razvoju. Upravo je to bio proces sa kojim se ASA banka suočila. ASA Banka, sa tradicijom i postojanjem dužom od 60 godina, prepoznatljiva je po svojoj stabilnosti i sigurnosti na bh. tržištu. Izuzetno smo ponosni što implementacijom Core Banking rješenja, kao kompanija, možemo dati mali doprinos njihovom kontinuiranom unapređenju sveobuhvatnih poslovnih procesa”, rekao je Darko Glamočanin, Direktor ASEE Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img