Nedavno objavljeno

Šta žene žele

Uvidom u potrebe i htijenja žena novog doba možemo usmjeriti napore da im pružimo podršku. Snažna žena je snažna porodica i to je preduvjet snažnog društva. Podržavajući žene mi zapravo radimo za opšte dobro”, kazala je Azemina Tomljenović iz tima “Body Space”

Mart koji nam donosi prvo sunce slavi i ženu u raznim kulturama. Nažalost mnoge žene tek na Majčin dan ili Dan žena dobijaju cvijeće i malo pažnje u medijima koja se odnosi na njihova prava i status.

Davne 1910. na 8. mart 15.000 žena je marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Te iste godine na prijedlog Klare Cetkin ustanovljen je Međunarodni Dan žena.

Dobit će žene i pravo glasa i zabranu diskriminacije ali brojne teme su tek mrtvo slovo na papiru i svi znamo da će većina žena svoje potrebe staviti nakon potreba svojih najbližih.

Kampanja NGO “Body Space” stavlja fokus na snagu žene kroz njena ostvarenja, te poimanje ljepote, njege, zadovoljstva, uspjeha… I svih onih pojmova koji su kroz vrijeme promjenjivi ali ženi bitni.

“Uvidom u potrebe i htijenja žena novog doba možemo usmjeriti napore da im pružimo podršku. Snažna žena je snažna porodica i to je preduvjet snažnog društva. Podržavajući žene mi zapravo radimo za opšte dobro”, kazala je Azemina Tomljenović iz tima “Body Space”.

Kampanja će trajati cijeli mjesec mart i dva puta sedmično će biti objavljivani video poruke žena članica i njihovo viđenje toga Šta žele žene novog doba. U kampanji učestvuju Emela Burdžović, doktorica Sabina Pljevljak, Lana Lekić i brojne druge članice “Body Space” tima.

Potražite nas virtualno;

FB: https://www.facebook.com/bodyspacefitnessnovogdoba

IG: https://www.instagram.com/body_space_fitness_novog_doba/

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img