Nedavno objavljeno

Salata od špinata i voća

POTREBNO:
Svježi listovi špinata količina po želji,
2 jabuke,
šaka cijelih oraha,
malo sušenih brusnica,
tjestenina po želji,
100 gr feta sira,
1 klementina,
150 ml maslinovog ulja,
kašičica jabukovog sirćeta,
kašičica soli,
pola kašičice crvena mljevena paprika,
kašika šećera,
2 kašičice maka

PRIPREMA: Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. U posudi pomiješajte maslinovo ulje sa sirćetom, šećerom, crvenom paprikom, soli i makom. U duboku posudu stavite oprane svježe listove špinata, tanko na kriške narezanu jabuku, sušene brusnice i tjesteninu. Preko svega prelijte dio pripremljenog preljeva za salatu i dobro promiješajte. Klementine razrežite po sredini svake kriške kako ih ne bi trebali guliti te i njih dodajte u začinjenu salatu. Na kraju kod posluživanja salate na sredinu salate dodajte kockice feta sira i malo cijelih oraha. Ne zaboravite još jednom preliti salatu s pripremljenim preljevom.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img