Nedavno objavljeno

Maske za čistu i glatku kožu

Koža lica je neprestano izložena vanjskim uticajima, hladnoći, prašini i nečistoći, ali i raznovrsnim tretmanima, koji, ukoliko su preagresivni, mogu stresno uticati na nju, čineći je beživotnom. Pažljivom i stalnom njegom možemo mnogo učiniti za našu kožu. Izuzev samog čišćenja, potrebno ju je svakodnevno hidratizirati, kako bi bila elastična i čvrsta, zahvaljujući specifičnim proizvodima. Jednom ili dvaput sedmično preporučuje se i upotreba regenerirajućih i blagotvornih maski. Neke od njih možete i sami napraviti kod kuće, a potrebno je slijediti i određena pravila: prije nanošenja pažljivo očistiti lice, deblji sloj maske nanijeti mekanom četkicom na lice, vrat i dekolte, izbjegavajući područja oko očiju i usne, na kapke staviti vrećice čaja, zatim leći i opustiti se. Ukoliko želite držati masku duže od preporučenog vremena, stavite na lice vlažan ručnik kako se ne bi osušila.


Maska od jabuke protiv bora

Jedna jabuka dnevno… Svojstva jabuke nisu važna samo za našu ishranu, pomažu i u preveniranju bora i koži daju elastičnost. Operite i izrežite jednu jabuku na komadiće, uklanjajući jezgro. Dodajte 4 kašike svježeg vrhnja i izmiksajte. Nanesite na potpuno čisto lice i držite 20 minuta. Isperite mlakom vodom.


Antikuperozna maska od jagoda

Ima izvrstan hidratizirajući učinak i daje sjaj suhoj koži. Izmiksajte 10 jagoda sa 15 kapi tinkture od nevena, nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.


Energetska maska

Pomiješajte dvije kašike hidratantne kreme sa dvije kapi ulja japanske metvice, nanesite na lice i vrat, a nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.


Hidratantna maska

Uzmite dvije kašike hidratantne kreme (koju ste pola sata držali u frižideru), dodajte dvije kašike izmiksanog krastavca, kašičicu isitnjenih svježih ili suhih listova metvice, kašiku limunovog soka i jedno bjelance. Miješajte dok ne dobijete pjenastu masu, držite na licu 20 minuta i isperite mlakom vodom.


Maska od banane

Idealna je za suhu i normalnu kožu. Izmiksajte dvije zrele banane sa dvije kašičice jogurta i dvije kašičice meda. Nanesite na lice i nakon pola sata isperite mlakom vodom.


Hidratantna maska od kruške Izmiksati jednu krušku sa 50 g jogurta u jednoličnu smjesu, obilno nanijeti na lice i nakon 20 minuta isprati mlakom vodom.

Latest Posts

Raport

spot_img