Nedavno objavljeno

Koliko znate o seksualnom nasilju – ispunite kratki kviz i provjerite svoje znanje

Kolika je učestalost nasilja nad ženama u BiH, koja je razlika između seksualnog nasilja i uznemiravanja, šta je silovanje u braku – neka su od pitanja iz online kviza koji je pripremio UN Women BiH povodom kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja”.

Znate li odgovor na deset važnih pitanja?

Ukoliko želite provjeriti svoje znanje iz ove oblasti potrebno je da posjetite platformu Iskljucimoseksualnonasilje.ba i date svoje odgovore na deset pitanja. Nakon toga, o temi seksualnog nasilja i uznemiravanja možete se dodatno informisati u kratkoj brošuri koja sumira tačne odgovore.

Pored online forme, građani i građanke kviz su mogu ispuniti i u info kutcima o nasilju koji su, u sklopu kampanje, već održani u Banjoj Luci, Bihaću i Mostaru, te će biti postavljeni u Tuzli (5. i 6. decembar) i Sarajevu (7. decembar). Ukoliko imaju dodatna pitanja, svim zainteresovanim posjetiocima/teljkama u info kutcima su na raspolaganju stručnjaci i stručnjakinje iz oblasti prava i psihologije.

Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani/ke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” u Sarajevu, 9. decembra, koju UN Women BiH realizuje sa partnerima, uz podršku Švedske.

Pratite društvene mreže UN Women u BiH – Facebook, Twitter i Instagram – i podržite kampanju korištenjem hashtagova #IsključimoSeksualnoNasilje, #neznačine i #prepoznajidjeluj!

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img