Nedavno objavljeno

Novogodišnja noć uz Dinu Merlina

U dubrovačkom Rixosu su Bosanci i Hercegovci česti gosti, a tako će sasvim sigurno biti i na samom kraju 2022. koji nam donosi pravu muzičku poslasticu: gostovanje Dine Merlina u novogodišnjoj noći!

Hotel Rixos Premium Dubrovnik je definitivno postao omiljeno odredište Bosanaca i Hercegovaca željnih kratkotrajnog bjekstva od zime i nečistog zraka. O tome svjedoči dijalog koji je jedan Sarajlija vodio sa graničnim policajcem na ulazu u Hrvatsku u petak, 25. 11. 2022:
– Dobar dan, gdje putujete?
– Dobar dan, u Dubrovnik, u Rixos.
– Au, pa šta je to? Svi Bosanci danas idu u Rixos!
A biser dubrovačkog hotelijerstva je i za protekli Dan državnosti Bosne i Hercegovine pripremio uzbudljiv vikend-aranžman. U petak navečer je samo za goste hotela priređen gala koncert popularnog Mostarca Željka Samardžića. Skoro tri sata su rasplesani gosti uživali u Samardžićevim hitovima. Uz to, imali su i jedinstvenu čast: prvi su koji su dobili priliku čuti predivnu pjesmu o Mostaru koju priprema Željko, i to na nostalgične stihove legendarnog mostarskog pjesnika Miše Marića. Već naredno veče u Rixosu su se pobrinuli da gosti uživaju u Večeri sevdaha uz popularnog izvođača Eldina Huseinbegovića.
Nakon fantastičnog noćnog provoda, gostima na raspolaganju, “za oporavak”, stoje zatvoreni bazen, saune, hamam, solariji, slana soba te fitness centar sa najsavremenijom opremom. Nevjerovatno bogata gastronomska ponuda Rixosa postala je već jednom od prepoznatljivih obilježja ovog hotela. Vrhunskim specijalitetima Rixosovih kuhara teško je odoljeti. I upravo zbog toga, ovaj hotel ima i jednu manu: u divnim, prostranim sobama sa pogledom na more nalaze se i – vage za mjerenje telesne težine. Ovo je, definitivno, jedini višak u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Doduše, “grižu savjesti” zbog prepuštanja čarima gastronomskih užitaka, pored hotelskog spa centra, bilijara i stonog tenisa, moguće je ublažiti i predivnim šetnjama uz more do obližnjih Straduna i Babinog kuka.

Muzički čarobnjak u glavnoj ulozi

No, Rixos Premium Dubrovnik već za novogodišnju noć i praznike za svoje goste priprema fenomenalan događaj: jedino goste ovog hotela će u 2023. godinu uvesti najveća regionalna zvijezda Dino Merlin! Popularni Sarajlija priprema specijalni novogodišnji program za goste Rixosa. Dino Merlin, hitmejker i rekorder koji iz mjeseca u mjesec puni svaku dvoranu i arenu u kojoj gostuje, uspješnu godinu koja ga je nakon duge pauze uzrokovane pandemijom vratila u najdraži i najbliži kontakt s publikom, zaključit će još jednim koncertnim spektaklom u Hrvatskoj – i to baš u ovom hotelu, gdje se priprema nezaboravan ulazak u 2023. godinu jer u gradu pod Srđem još se prepričavaju dojmovi s dočeka 2018., u koju su ušli uz Merlinov koncert na Stradunu pred rekordnim brojem posjetitelja.

Ponovnom energetskom spajanju s vjernom publikom ovaj popularni umjetnik neizmjerno se raduje, a sudeći prema interesu za ovih dosadašnjih sedam koncerata u prvom dijelu hrvatske turneje, koji su svi redom rasprodani u rekordnom roku, svi ljubitelji dobre muzike i pozitivne vibracije u novogodišnjoj noći žele iskusiti jedinstveni koncertni doživljaj s ovim muzičkim čarobnjakom u glavnoj ulozi. “Neka nas ta jedna noć zajedno vodi u 2023. godinu!”, kaže nam Merlin, koji se istinski raduje novom druženju s publikom u Dubrovniku.
Pored live premijere najnovijih pjesama s predstojećeg 12. studijskog albuma, u novogodišnjoj noći pored samo njemu svojstvene izvedbe donosi posebno osmišljen šou i osvježenu koncertnu set-listu vrhunskog muzičkog repertoara u izvedbi pratećeg benda.
Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz njegove bogate muzičke karijere, publika će po prvi put uživo imati priliku čuti i neke od najnovijih hit singlova (“Mi”, “Dođi”, “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte” i “Kako da ti kažem”), koji imaju više od 80 miliona pregleda na njegovom YouTube kanalu, koji broji blizu 600.000 pretplatnika.
Elem, sigurno je samo jedno: svi oni koji se za ulazak u 2023. godinu odluče za Dinu Merlina i Rixos Premium Dubrovnik neće se pokajati i imat će o čemu pričati!

Latest Posts

Raport

spot_img