Nedavno objavljeno

Ekipa filma „Praznik rada“ Pjera Žalice pozdravila publiku u Mostaru

Nakon Sarajeva i Banja Luke, ekipa novog filma Pjera Žalice „Praznik rada“ pozdravila je publiku i u Mostaru. Svečane projekcije filma održane su u kinima CineStar i u Cineplexx Plazi Mostar.

Uz glumačku ekipu, producente i scenarista i reditelja Pjera Žalicu, na projekcijama u Mostaru su bili i muzičari iz Mostara Atila Aksoj i Goran Rebac, koji su sudjelovali u filmu. Publiku su pozdravili producenti Aida Huseinović i Rusmir Efendić, glumci Vedran Đekić, Dženita Imamović Omerović, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Admir Glamočak i reditelj i scenarist filma Pjer Žalica.

„Sretan sam večeras u Mostaru i imam tremu jer je posebno uzbuđenje predstaviti film pred publikom. Hvala vam svima na dolasku jer smo ovo stvarno dugo čekali – susret s publikom u kino dvoranama. Znam da danas postoje razne mogućnosti za gledanje filma, ali najbolje mjesto za to je kino i uvijek nam je praznik vidjeti publiku u kinima. Mi smo film i radili zbog toga“, rekao je Žalica u susretu s mostarskom publikom.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

Nakon Sarajeva, Banja Luke i Mostara, ekipa filma u ponedjeljak, 17. oktobra odlazi u Tuzlu, gdje je projekcija u 20 sati u CineStaru Tuzla, a u utorak, 18. oktobra u Zenicu – projekcija u CineStaru Zenica počinje u 20 sati.

Sinopsis: Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.


Linkovi za online kupovinu ulaznica:

CineStar kina: https://www.blitz-cinestar-bh.ba/
Cineplexx Sarajevo: https://cineplexx.ba/movies/HO00009006?date=2022-10-13&location=all
Cineplexx Plaza Mostar: https://cineplexxplazamostar.ba/film/praznik-rada/
Kino Meeting Point, Sarajevo: https://kinomeetingpoint.ba/?amy_movie=praznik-rada
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img