Nedavno objavljeno

BIOTHERM WATERLOVERS, parfumerije Plaza i UG Ruke predstavljaju Akciju čišćenja 2022.

Biotherm je proširio svoju zajednicu ljubitelja vode suradnjom s UG Ruke i lancem parfumerija Plaza. Program Biotherm Water Lovers predan je filozofiji Blue Beauty* s namjerom poboljšanja budućnosti okeana, mora i vodenih ekosistema. Od 2012. godine Biotherm vjeruje da je saradnja izvan industrije ljepote s partnerima koji dijele iste vrijednosti, ključ za postizanje vizije.

Kroz ovu zajedničku misiju nadahnutu ljubavlju i zaštitom naših voda te zajedničkim uvjerenjem da je sada vrijeme da stvorimo bolju budućnost, Biotherm je za svaki kupljeni Biotherm proizvod u Plaza parfumerijama od aprila do septembra ove godine donirao 1 KM UG Ruke.

Također, u istom periodu u parfumerijama Plaza bile su postavljene kutije u koje su krajnji potrošači mogli donijeti svoje prazne bočice skincare proizvoda i na taj način podržati našu akciju i želju za podizanjem svijesti o reciklaži i očuvanju životne sredine. Zahvaljujući svima koji su prepoznali nasu viziju, skupljeno je 9 kilograma praznih bočica skicare proizvoda koje smo poslali na reciklažu.

UG Ruke realizuje najveći volontersko ekološki projekat „Let’s Do It“. Iz godine u godinu prikuplja velike količine otpada iz prirode i čisti ilegalne deponije.

U sklopu zajedničke misije Biotherm i UG Ruke održali su akciju čišćenja plaže područja oko Boračkog jezera. Ova edukativno-ekološka akcija čišćenja s 22 sudionika održana je 20.09.2022. Zajedničkim snagama Biotherma, UG Ruke i kompanije Plaza prikupljeno je 398 kilograma otpada namjerno ostavljenog u prirodi.

Posebnu zahvalnost šaljemo prijateljicama projekta Naidi Ahmetbašić, Naidi Kundurović i Marizeli Šabanović.

“Zajedničkim uvjerenjem da trebamo djelovati kako bismo zaštiti naše vode, prikupljenim sredstvima kroz kampanju organizirali smo zajedničku akciju čišćenja plaže i područja oko Boračkog jezera. Nakon što smo čistili za Svjetski dan čišćenja naše zalaganje za čistu životnu sredinu nastavljamo kako bi poslali poruku svim građanima BiH da postupaju savjesno i odlažu otpad na za to predviđena mjesta.” – rekli su iz UG Ruke.

VIŠE O BIOTHERM WATER LOVERS MISIJI

Biotherm Water Lovers program zalaže se za Blue Beauty filozofiju s namjerom poboljšanja budućnosti okeana, mora i vodenih ekosustava od 2012. godine. Danas Water Lovers program obuhvata sve aspekte lanca proizvodnje Biotherma, od nabave i formulacije proizvoda, dizajna pakovanja i dizajna materijala na prodajnim mjestima te partnerskih odnosa s raznim udrugama i organizacijama.  Biotherm je ciljeve Water Lovers programa postavio u četiri segmenta:

– VIŠE OBNOVLJIVIH SASTOJAKA: Biotherm vjeruje u korištenje bionauke za proizvodnju dugotrajnih, održivih i prirodnih sastojaka.

– VIŠE FORMULA KOJE POŠTUJU VODENI SVIJET: Biotherm pomno prati uticaj formula svojih proizvoda na vodeni svijet i koristi Water Lovers povelju o formulacijama za poboljšanje formula svih novih proizvoda.

– RJEŠENJA ODRŽIVE PRIRODE: Biotherm teži korištenju održivih i recikliranih materijala na svakoj dodirnoj tački, od pakovanja do maloprodaje.

– PARTNERI ZA OČUVANJE OKEANA: Biotherm se zalaže za  okeane, mora i vodene ekosustave kroz saradnju s raznim udrugama, organizacijama i stručnjacima.

ŠTA JE TO BIOTHERM BLUE BEAUTY R(EVOLUCIJA)

Blue Beauty filozofija je holistički način gledanja na ljepotu. Obuhvata cjelokupni životni ciklus proizvoda, uključujući sastav i pakovanje, kako bi se ograničio uticaj na okeane, mora i vodene ekosustave. Podržava održivi pristup kojeg ekonomija mora imati kako bi se umanjio uticaj kojeg industrija ljepote ima na zdravlje naše planete.

Biothermov pristup Blue Beauty filozofiji povezan je s desetljećima naučne ekspertize i primijenjen kroz razna zalaganja, vrijednosti i programe.

Sastavni dio dugogodišnje ekološke misije brenda Biotherm je razvoj održive kružne ekonomije i obećanje da će tokom godina postepeno smanjivati upotrebu plastične ambalaže, dajući prednost recikliranoj plastici ili staklu. Sve s ciljem da postane pionirom u novim tehnologijama recikliranja radi očuvanja prirodnih resursa i smanjenja potrošnje fosilne plastike.

  • U 2020. godini, sva PET plastika bila je izrađena od 100% recikliranog PET-a.
  • Do 2023. godine, sva ambalaža proizvoda bit će napravljena od 50% reciklirane plastike, a brend će koristiti i bio-recikliranu plastiku kada je to moguće.
  • U 2025. godini, Biotherm se zalaže za 80% sirovina iz nefosilnih izvora u ukupnoj potrošnji plastike te potiče kružnu ekonomiju za plastiku. Brand se obavezuje osigurati do 2025. godine da 100% plastične ambalaže može biti ponovno upotrebljivo, može se reciklirati ili ponovno napuniti.

Za više informacija posjetite:

Globalna inicijativa Biotherm WaterLovers: https://www.biothermwaterlovers.com

O ostalim projektima UG Ruke možete pronaći na linku: https://ugruke.com

Biotherm proizvode možete naći na: https://plaza.ba/brend/3/biotherm

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img