Nedavno objavljeno

Izložba “GRAD” autora Amera Hadžića i Denisa Haračića

U srijedu, 07. septembra 2022. godine u 19 sati u Sarajevu će biti upriličeno otvaranje izložbe pod nazivom „GRAD“ autora Amera Hadžića i Denisa Haračića.

Izložba se priređuje u sklopu VI Internacionalnog art festivala Grad u bivšem galerijskom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, sa ulazom na platou Skenderije. Ovom postavkom, koja obuhvata radove iz recentnih ciklusa oba autora, javnosti se predstavlja širok dijapazon umjetničkih djela i medija, od grafike i slike pa do zvučne i digitalne instalacije.

Prema riječima kustosice Elme Hodžić: „Ova izložba o gradu ne govori o (baš ovom) gradu: ona je postavljena u univerzalni prostor i utjelovljena u ono što se naslućuje. To može biti bilo koji grad. Kroz paralelna umjetnička istraživanja dvije naizgled odvojene teme, Hadžić i Haračić intelektualnim apstrakcijama razlažu svijet koji nas okružuje. Povezuje ih to što za njih nema ničeg konkretnijeg od boje, oblika i kretanja. Pokreti u njihovim radovima ukazuju na unutrašnji život čovjeka, grada – u konačnici, na unutrašnje svjetove jednog društva. Ne (isključivo) našeg društva. Ovo je izložba koja spajanjem unutrašnjeg kosmosa umjetnika i vanjskih dimenzija pojavne stvarnosti govori o sazvučju sila svijeta koji nas okružuje. Ovom prilikom se taj svijet zove GRAD.

Izložba će biti otvorena za javnost od 07. 09. do 21. 09. 2021. godine

Više informacija o događaju možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/events/1451494425370629?ref=newsfeed

Latest Posts

Raport