Nedavno objavljeno

MASTERCARD I SARAJEVO FILM FESTIVAL DONOSE NEPROCJENJIVA ISKUSTVA I POGLED NA ŽIVOT IZ DRUGAČIJE PRERSPEKTIVE

8 godina ponosnog partnerstva kompanije Mastercard i Sarajevo Film Festivala

Filmovi dokazano mijenjaju način na koji gledamo na život i svijet oko sebe stoga vjerni posjetioci najvažnijeg filmskog festivala u jugoistočnoj Evropi i ljubitelji filma internacionalno, s nestrpljenjem očekuju 28. izdanje Sarajevo Film Festivala koji će ove godine trajati od 12. do 19. avgusta.

Ponosno partnerstvo kompanije Mastercard i Sarajevo Film Festivala već osmu godinu zaredom dio je fokusirane Mastercard strategije koja povezuje ljude s njihovom strašću, stvarajući mogućnosti u kojem filmski profesionalci, zajednica i pojedinci udruženi kroz umjetnost i stvaralaštvo mogu da doprinesu stvaraju inkluzivnijeg i pravednijeg društva, komunicirajući važne životne teme kroz film.

“Sa svojom vrhunskom ekspertizom u oblasti tehnologije i svojom inovativnošću, Mastercard je u stanju da izgradi nove i jednostavnije načine povezivanja ljudi i da im pomogne da sagledaju život iz drugačije prespektive. Ponosni smo što smo osam godina partneri ovog praznika sedme umjetnosti čiji značaj odavno prelazi granice Bosne i Hercegovine i regiona. Dok smo drugu godinu zaredom pokrovitelj Specijalne nagrade za promociju rodne ravnopravnosti jer zajedno sa Sarajevo Film Festivalom smatramo da žene u filmskoj industriji zaslužuju više pažnje i veću podršku, a da je pitanje rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti suštinsko pitanje izgradnje pravednijeg i inkluzivnijeg društva”, rekla je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala dodaje: ”U osam godina izvrsnog partnerstva s Mastercardom, napravili smo mnogo toga, a jedna od važnih inicijativa od neprocjenjivog značaja je i uspostavljanje Specijalne nagrade za promociju rodne ravnopravnost u okviru Sarajevo Film Festivala, čiji je sponzor upravo Mastercard. Zajedno doprinosimo većoj vidljivosti i ravnopravnosti žena u filmskoj industriji, mijenjamo stvarnost nabolje i jačamo svijest o važnosti rodne ravnopravnost.”

Kako su neprocjenjiva iskustva postala sinonim za Mastercard i ove godine korisnici kartica moći će uživati u pogodnostima za vrijeme trajanja Festivala. Svi Mastercard korisnici koji se odluče iskoristiti prednosti modernih digitalnih tehnologija, te svoje ulaznice plate beskontaktno mobilnim novčanikom u okviru kojeg je digitalizovana Mastercard kartica, za minimalno plaćenu jednu ulaznicu dobijaju jednu ulaznicu na poklon za istu projekciju.

 

Dodatno rasplamsavajući strast prema različitim filmskim žanrovima ove godine sve posjetitelje očekuje i nezaboravno iskustvo u posebno osmišljenom „Living your passion“ Mastercard kutku na festivalskom trgu u okviru kojeg će svi posjetitelji moći na trenutak postati protagonisti svog omiljenog filmskog žanra, odnosno specifične filmske scene, tako što će odabrati odgovarajuću filmsku digitalnu pozadinu i rekvizite shodno žanru. Potom će za uspomenu na Sarajevo Film Festival i Mastercard trenutke, dobiti fotografiju ili gif video koji će moći sačuvati za uspomenu ili podijeliti na društvenim mrežama.

Povezivanjem i partnerstvima sa najvažnijim međunarodnim filmskim festivalima, poput filmskog festivala u Kanu, Veneciji i Berlinu, te tako i Sarajevu, Mastercard već osmu godinu želi kontinuirano stvarati neprocjenjiva iskustva i nezaboravne događaje za sve Mastercard korisnike koji vole film i kinematografiju, dajući im mogućnost da iznova oživljavaju ljubav ka sedmoj umjetnosti na inspirativan i neposredan način, stvarajući istovremeno dodatne vrijednosti za lokalnu zajednicu,  ali i region kojima je snažna filmska industrija potrebna.

Latest Posts

Raport

spot_img