Kaftan studio: lookbook 2022

Kaftan studio iznova akcentira žensko samopouzdanje, gracioznost, ljepotu i prirodnu eleganciju i predstavlja modele pogodne za razne svečane prilike i posebne trenutke

Nedavno objavljeno

Lookbook nove kolekcije Kaftan studija namijenjen je ženama koje cijene kvalitet i najfinije umijeće kreacije. Kolekcija se sastoji od 30 outfita, jasnih linija, bogatih tekstura, nijansiranih u pastelnim, zlatnim, crvenim i bijelim tonovima sa predimenzioniranim floralnim motivima. Materijale je namjenski dizajnirao kreativni dvojac, Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, a modeli zatim pažljivo finalizirani sada već dobro poznatim dizajnerskim potpisom Kaftan studija.

Kaftan studio jedan je od najuspješnijih dizajnerskih ateljea u regiji čije kreacije nose mnoge svjetske zvijezde, koje su njihov dizajn prezentirale na skoro svim prestižnim događajima u svijetu, od dodjele Oscara i Zlatnog globusa do Berlinalea i Cannesa. Također, ovaj bosanskohercegovački dizajnerski studio ostvaruje izuzetne saradnje sa stilistima na globalnoj modnoj sceni, koje rezultiraju vrhunskim editorijalima objavljanim u najprestižnijm modnim magazinima i umjetničkim publikacijama u svijetu.

U dizajnerskoj filozofiji Kaftan studija od samih početaka je iskreno nastojanje da svakoj ženi za koju kreiraju pruže vrhunsko dizajn-iskustvo i custom-made kreacije koje će ih u svim prilikama činiti gracioznim i elegantnim.

 

Dizajn: Kaftan studio,
Fotografija: Edvin Kalić,
Modeli: Amra Čerkezović i Selma Hadžiosmanović,
Šminka: Renata Ponjević,
Frizura: Meliha Višća

 

Pročitaj još
Related

A šta da je naučnica Adla Kahrić političarka?

Autori: Tim Gracije Adla Kahrić, naša sagovornica je mlada Travničanka,...

Džekac je postao kolumnista Gracije

Živim sa tri psa, Archijem, Tamom, Jessy, i sa...

Izađite na izbore i kaznite one koji nisu radili!

Autori: Tim Gracije Elma Karišik, politologinja, vlasnica i urednica bloga...

Pronađite svoj HYGGE trenutak

Ljeto je za većinu ljudi sinonim za opuštanje i...