spot_img

Otvorene prijave za 5. dm žensku utrku: Učešćem trkačice učestvuju u donaciji dm-a za nabavku besplatnih menstrualnih uložaka učenicama srednjih škola

Otvorene su prijave za 5. dm žensku utrku, a sve učesnice i ove godine mogu birati kada i gdje žele da trče. Rekreativna ruta dužine 3,5 kilometra može se istrčati ili prošetati, u društvu ili samostalno, bilo kada i bilo gdje u periodu od 4.9. do 11.9.2022. godine. Sve zainteresovane dame se mogu prijaviti na utrku do 3.8.2022. godine.

spot_img

„Drugi put organizujemo dm žensku utrku bez jedinstvenog starta. Prošle godine cilj je bio održati socijalnu distancu, ali i pozitivan duh. Ove godine nastavljamo tu praksu, ali iz malo drugačijih razloga. Želimo da sve dame bez obzira u kojem se mjestu nalaze same odaberu vrijeme i mjesto za trčanje. Učesnice mogu trčati ili šetati u svom gradu na lokacijama koje same izaberu. Promovisanjem zdravog i aktivnog načina života želimo  inspirisati što više žena“, poručila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Kotizacija za utrku se može uplatiti u periodu od 29.8. do 11.9.2022. godine i to kupovinom startnog paketa u dm prodavnici, koju učesnice biraju prilikom prijave na web stranici utrke  www.dm-zenskautrka.ba. Od svake kotizacije, koja iznosi 10 KM , odnosno 7 KM za članice dm active beauty programa, dm će odvojiti 1 KM za nabavku besplatnih menstrualnih uložaka za učenice srednjih škola Kantona Sarajevo, što je početak jedne inicijative koja će nadamo se zaživjeti i širom BiH.

„Smatramo da je važno da svaka žena ima pristup proizvodima za njegu i održavanje intimne higijene te na ovaj način želimo podržati nastojanja da se smanje socijalni, ekonomski i psihološki izazovi sa kojima se djevojke i žene nerijetko susreću“, istakla je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Sve trkačice koje se u skladu sa pravilima utrke registruju i uplate kotizaciju u dm prodavnici koju su odabrale prilikom prijave, očekuje dri fit majica i ceker sa gratis proizvodima dm-a i partnera. Broj prijava je ograničen.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img