Nedavno objavljeno

Helem Nejse najavljuje samostalni koncert 18. jula

Helem Nejse – sarajevska omladinska organizacija koja se bavi muzičkom, radijskom i teatarskom produkcijom nastupiće u ponedjeljak, 18. jula na Pozorišnom trgu - Susan Sontag. Koncert se dešava u okviru Festivala Baščaršijske noći, a ulaz je slobodan.

Helem Nejse će nakon tri duge godine održati samostalni koncert u Sarajevu, Nakon što su prekrojili granice žanrova nastupivši u Narodnom pozorištu na Red Bull Symphonicu uz pratnju Sarajevske filharmonije, potpisnici  animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada odlučili su “vratiti zvučni dug” publici i prekinuti tišinu kojoj je šurovala pandemija.

„Prošle su tri godine od našeg posljednjeg koncerta u Sarajevu, čemu je najviše šurovala pandemija. Sad smo spremni da našim Sarajlijama odsviramo puni koncert na vrhunskoj lokaciji. Ono što možemo obećati je vrhunski audio-vizuelni spektakl sa propisno obučenim izvođačima.” u svom stilu komentarišu članovi Helem Nejsea. Uz Helem Nejse, publiku će od 19,00 sati ispred Narodnog pozorišta DJ setom rasplesat njihov kolega Ajdo Činjenica, te od 20:00 sati reperica Nešela koja je nedavno objavila svoje debitantsko EP izdanje “Duhovna Erotika”. Grupe Helem Nejse će nastupiti u 20:45 minuta.

Muzička grupa Helem Nejse nastala je 2014. godine i čine je članovi; Admir Čular (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin). Na YouTube platformi bilježe milionske preglede. Najveću popularnost stiču nakon objave singlova: Kabadahija (duet sa Markom Louisom), Pionirska (duet sa Dubioza Kolektiv). Kombinuju hip-hop, rap, electro i reggae, a tekstovi pjesama kroz satiru tretiraju političko-socijalnu problematiku svakodnevnice. Posljednji studijski album grupe Helem Nejse pod nazivom “Gluten Tag” objavljen je 2020. godine.

Latest Posts

Raport

spot_img