Puslice sa sladoledom od višanja

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
2 bjelanca,
75 g šećera,
75 g šećera u prahu,
pola limuna,
400 g sladoleda od višanja,
malo soli

PRIPREMA: Mikserom umutiti bjelanca s malo soli, te polako dodavati mješavinu šećera i šećera u prahu, neprestano miješajući. Kad snijeg postane čvrst, usuti limunov sok i opet izmiksati da dobije sjaj. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, raspodijeliti smjesu na šest većih lopti, te donjim dijelom kašike svaku lagano udubiti. Peći na 100 stepeni oko 2 sata (ili dok puslice ne postanu suhe i čvrste), izvaditi iz rerne, na svaku puslicu staviti sladoled i ukrasiti po želji.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...