Tjestenina s artičokama i mušulama

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):

320 g špageta
1 kg mušula
2 artičoke
400 g paradajza
2 česna bijelog luka
malo svježeg bosiljka i peršuna
limun
ulje
so i biber

Priprema: mušule ostaviti sat vremena u hladnoj vodi. Paradajz oguliti i izrezati. Očistiti artičoke, odstraniti vanjske listove i stabljiku, izrezati i potopiti u vodu zakiseljenu limunovim sokom. Mušule kuhati poklopljene na jakoj vatri dok se ne otvore, izvaditi ih i vodu procijediti. Propržiti bijeli luk na 6 kašika ulja, dodati paradajz i artičoke, 1,5 dl vode od kuhanja te kuhati 10 minuta na laganoj vatri. Tjesteninu skuhati, procijediti, pomiješati sa sosom, dodati isjeckane bosiljak i peršun, posoliti, pobiberiti i odmah servirati.

Pročitaj još
Related

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...

Semifredo od ruže i bobičastog voća

POTREBNO: Jedna i po banana, 400 gr borovnica, 100 gr malina, 200 gr...

Sladoled od malina

POTREBNO: 500 g sladoleda od vanilije ili jogurta, 300 g malina, 80...

Torta s kupinama i kruškama

POTREBNO: 200 g brašna, 100 g putera, 2 kruške, 120 g kupina, 4 dl...