Nedavno objavljeno

Tjestenina s artičokama i mušulama

Potrebno (za 4 osobe):

320 g špageta
1 kg mušula
2 artičoke
400 g paradajza
2 česna bijelog luka
malo svježeg bosiljka i peršuna
limun
ulje
so i biber

Priprema: mušule ostaviti sat vremena u hladnoj vodi. Paradajz oguliti i izrezati. Očistiti artičoke, odstraniti vanjske listove i stabljiku, izrezati i potopiti u vodu zakiseljenu limunovim sokom. Mušule kuhati poklopljene na jakoj vatri dok se ne otvore, izvaditi ih i vodu procijediti. Propržiti bijeli luk na 6 kašika ulja, dodati paradajz i artičoke, 1,5 dl vode od kuhanja te kuhati 10 minuta na laganoj vatri. Tjesteninu skuhati, procijediti, pomiješati sa sosom, dodati isjeckane bosiljak i peršun, posoliti, pobiberiti i odmah servirati.

Latest Posts

Raport