Nedavno objavljeno

Vučko Trail 2022

U Babinom dolu, u sklopu Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, održano je šesto po redu izdanje najpopularnije trail trke u našoj zemlji, Vučko Trail 2022. Trka je i ove godine imala rekordne brojke, a uspješno su je završili 741 trkačica i trkač.
Najuspješniji na izazovnoj Crvenoj stazi dugoj 61 kilometar sa čak 3700 m visinske razlike bili su Branislav Pavić sa vremenom 8 sati i 23 minute i Naida Avdić sa 10 sati 24 minute. Staza ih je vodila od Babinog dola, preko sela Lukomir u kanjon Rakitnice, na greben i obronke Visočice, a zatim ponovo na Bjelašnicu.
Na atraktivnoj plavoj stazi sa 35 kilometara i 1800 m visinske razlike, najbrži su bili Ernis Džemidžić i Alma Alijagić. Stazu koja je vodila preko Dugog polja, Lukomira, Studenog potoka i nazad preko sela Umoljani, Elezovići i Lukavac do cilja, prešli su za 3 sata 42 minute i 4 sata 31 minutu.
Najkraća, popularna Zelena staza okupila je najveći broj trkačica i trkača, od iskusnih profesionalaca do rekreativaca i početnika. Najbolji rezultat ponovo je imao Džemo Jašarević u muškoj konkurenciji sa rezultatom 1:13:04, a najbrža u ženskoj konkurenciji je bila Emina Alagić sa rezultatom 1:23:09. Po prvi put na Vučko Trailu organizirano je i Vučko Teams takmičenje u sklopu koga su članovi prijavljenih timova bodovani za ukupan plasman njihove ekipe. Najuspješnija ekipa ove godine bila je Igosport iz Poljske.

Latest Posts

Raport

spot_img