Nedavno objavljeno

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada veliko interesovanje publike, bit će upriličene 06, 07. i 08. jula botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH, s početkom u 20h. 

Predstava nastala u režiji Dine Mustafića po tekstu Ayada Akhtara koji je nagrađen Pulitzerovom nagradom, govori o naizgled liberalnom, civilizovanom svijetu u kojem su rasizam, nacionalizam, vjerska netrpeljivost i ksenofobija problemi koji utiču na druge, kao podmukla bolest, iznutra nagrizaju svakog pojedinca i samo čekaju pravu priliku da unište živote, kako aktera ove drame tako i svih nas. 

U predstavi igraju Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević. 

Nakon izvedbi će biti održani razgovori sa publikom glumicama i glumicama koje će moderirati Alban Ukaj. 

Vizualno oblikovanje predstave potpisuje Mirna Ler, muzičku kompoziciju Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografiju Aida Redžepagić, a prevod teksta Maja Winkler.

Ulaznice za predstavu  su u prodaji od 28. juna od 10h – 18h svakim radnim danom (osim ponedjeljka) i  subotom od 10h – 14h u auli muzeja. 

Rezervacija ulaznica nije moguća zbog ograničenog broja publike.

“…neprikosnoveni liberali se nasilno sudaraju sa konzervativnim stavovima po pitanju religije, nacionalnog identiteta, terorizma, čak i države Izrael – ukratko kutija puna odabranih radioaktivnih tema.“ 

 

Los Angeles Times

“Ne sjećam se kada sam svjedočio kompaktnijem i jezgrovitije napisanom dramskom tekstu od ovoga koji nam je Akhtar predstavio. Obilje tema na više nivoa stalo je u ovu moćnu I šokantnu dramu.”

 

Chicago Critic

“Ayad Akhtar se nametnuo kao jedan od najsmjelijih glasova na dramskoj sceni posljednjih godina sa svojim britkim ogoljavanjem lažnosti postrasnog društva” 

New York Times 

Izvedbe predstave se realizuju uz podršku Rockefeller Brothers Fund-a i Turističke zajednice KS. Partneri projekta su Forum ZFD BiH i Zemaljski muzej BiH.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img