EASTERN MINING DAJE ŠANSU MLADIMA: SVAKI MJESEC STO MARAKA ZA DESET NAJBOLJE RANGIRANIH NA SMJERU “RUDAR U PODZEMNOJ EKSPLOATACIJI”

Nedavno objavljeno

Eastern Mining d.o.o., bosanskohercegovačka kompanija u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, investitora rudarskog projekta Vareš, je počela s procesom primanja prijava za konkurs za dodjelu deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer “Rudar u podzemnoj eksploataciji” u školskoj 2022./23. godini.

Dio misije kompanije Eastern Mining, pored eksploatacije mineralnih sirovina, su i ulaganja u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje. Pokretanje novoga smjera u Mješovitoj srednjoj školi NORDBAT-2 u Varešu daje šansu mladima da se edukuju za poslove budućnosti u sredini iz koje potičuoj dolazerodnom mjestu.

Tokom trogodišnjeg strukovnog obrazovanja učenici će se upoznati s novim rudarskim tehnologijama i tehnikama, koje uz angažman znanja i dostignuća različitih naučnih disciplina čine ovu granu industrije modernom.

Deset najbolje rangiranih učenika konkursa po ovom javnom pozivu primat će po 100 KM stipendije mjesečno tokom deset mjeseci u godini. 

Praktični dio ovog smjera će se odvijati u pogonima kompanije Eastern Mining, gdje je isključeno pasivno učenje, gdje će učenici učestvovati u svim fazama moderne rudarske proizvodnje, uz mentorstvo iskusnih uposlenika kompanije Eastern Mining. 

Podrškom obrazovanju kompanija Eastern Mining ulaže u najvrijednije što ova zajednica ima, a to su mladi ljudi, pružajući im mogućnost izbora prilikom odlučivanja o budućoj karijeri. 

Eastern Mining je danas ime za savremene metode rada: upravljanje visokom tehnologijom, u skladu s najboljim okolišnim i društvenim procjenama i svjetskim standardima, društveno odgovoran modela poslovanja, koji posvećuje svoju praksu društvenom učinku, zaštiti okoliša i korištenju resursa na održiv način, te širenja svijesti o tome. 

Konkurs će biti otvoren do 29.06.2022. godine, a sve detaljne informacije o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti upitom na info@adriaticmetals.com ili putem telefona 032/844-553 

Pročitaj još
Related

Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima – OVAKO.

Stiglo nam je ljeto, a sa njim i pregršt...

Farmaceutska kompanija EMS – lider na brazilskom farmaceutskom tržištu 16 uzastopnih godina

EMS proizvodi lijekove na recept, generičke lijekove, brendirane lijekove,...

Lovefest otkriva nove izvođače: Live Stage line up stiže 27. juna

Prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje Jelen Lovefesta, pod sloganom...

Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

 Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu....