Musaka od patlidžana i tikvica

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
Po 600 g patlidžana, tikvica i paradajz pirea,
2 kašike koncentrata od paradajza,
1 luk,
350 g mozzarelle,
100 g ribanog parmezana,
2 jaja,
malo bosiljka,
maslinovo ulje,
šećer,
so,
biber
PRIPREMA: Patlidžane izrezati na kriške debljine oko pola centimetra, posoliti i nakon sat vremena oprati i posušiti. Tikvice izrezati na kriške kao i patlidžan, te ih zajedno pržiti na gril tavi. Propržiti isjeckan luk na maslinovom ulju, dodati paradajz pire i koncentrat, malo tople vode, so, biber i malo šećera. Kuhati 20 minuta, na kraju dodati isjeckan bosiljak. Umutiti jaja. U dublju tepsiju usuti malo dobivenog sosa od paradajza, zatim jedan red patlidžana i tikvica, pa malo parmezana, nekoliko listića bosiljka, malo umućenih jaja, sos od paradajza i kriške mozzarelle. Nastaviti dok se ne potroše svi sastojci. Završiti parmezanom i s malo ulja, peći 40 minuta na 180 ºC.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...