Nedavno objavljeno

Musaka od patlidžana i tikvica

POTREBNO:
Po 600 g patlidžana, tikvica i paradajz pirea,
2 kašike koncentrata od paradajza,
1 luk,
350 g mozzarelle,
100 g ribanog parmezana,
2 jaja,
malo bosiljka,
maslinovo ulje,
šećer,
so,
biber
PRIPREMA: Patlidžane izrezati na kriške debljine oko pola centimetra, posoliti i nakon sat vremena oprati i posušiti. Tikvice izrezati na kriške kao i patlidžan, te ih zajedno pržiti na gril tavi. Propržiti isjeckan luk na maslinovom ulju, dodati paradajz pire i koncentrat, malo tople vode, so, biber i malo šećera. Kuhati 20 minuta, na kraju dodati isjeckan bosiljak. Umutiti jaja. U dublju tepsiju usuti malo dobivenog sosa od paradajza, zatim jedan red patlidžana i tikvica, pa malo parmezana, nekoliko listića bosiljka, malo umućenih jaja, sos od paradajza i kriške mozzarelle. Nastaviti dok se ne potroše svi sastojci. Završiti parmezanom i s malo ulja, peći 40 minuta na 180 ºC.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img