NaslovnicaNAŠE PRIČEVanna: Kad mi spomenu Sarajevo, prvo pomislim na srdačnost, otvorenost, duhovitost

Vanna: Kad mi spomenu Sarajevo, prvo pomislim na srdačnost, otvorenost, duhovitost

Popularna pjevačica progovorila iskreno o karijeri, životnom i glazbenom putu i dakako, o Sarajevu u koje jedva čeka doći!

Od Vanninog slavljeničkog koncerta „VANNA – 30 godina“ koji će se održati u Sarajevu u četvrtka, 16. juna u Bosanskom kulturnom centru dijeli nas svega nekoliko dana. Predstojećim koncertom Vanna obilježava trideset uspješnih godina svoje glazbene karijere, a tim povodom, popularna pjevačica progovorila je o Sarajevu, Bh sceni, raspadu benda ET i svom  glazbenom i životnom putu.

”Kad mi spomenu Sarajevo, prvo pomislim na srdačnost, neposrednost, pristojnost u komunikaciji, otvorenost u pokazivanju emocija, duhovitost, uključivost i nepatvorenost u stavovima”,  kaže Vanna o Sarajevu, dodajući kako ovdje voli sretati ljude koje već dugi niz godina poznaje iz medija.

Vanna je otkrila i zašto se dugo čekalo na ozbiljan dvoranski koncert u BiH.  ”Dolazila sam održavati koncerte uglavnom po sarajevskim klubovima koji su bili u tom određenom trenutku u trendu, ali BKC i koncert u dvorani, nadam se, ne izlazi iz trenda, pa mislim da je u ovom trenutku to idealno koncertno mjesto za mene i moj odličan band i baš jako se veselimo”, poručuje pjevačica.

Od kolega iz BH s kojima je tijekom ovih 30 godina imala prilike dijeliti pozornicu i surađivati, Vanna je izdvojila Mayu Sar.  ”Itekako pratim što radi Maya Sar i razmjenjujemo iskrene poruke podrške već duže vrijeme i njena ‘Korake ti znam’ me uvijek obori s nogu.”

Vanna je progovorila i o raskolu između nje i Boytronica iz benda ET s kojim je nedavno imala sjajan nastup u Areni Zagreb. ”Kada s nekim klikneš pred više od 30 godina, život se pobrine da to bude zauvijek. Bez obzira na promjenjivi intenzitet odnosa, Boytronic je jedan od rijetkih s kojim me vežu zajednički glazbeni počeci, odrastanje, mladenačko veselje i prvi uspjesi. Ne biti na tome zahvalan bi značilo da ne znaš pokazati zahvalnost prema životu, a to bi bilo tužno, pa i glupo. Naš nastup je bio sjajan – zaigran, emotivam i “nabrijan“, baš kao nekad kad smo zajedno bili ET.”

Osvrnula se Vanna i na  pravi razlog izlaska iz tada jednog od najpopularnijeg benda ovih prostora. ”Band ET je prestao s radom u toj originalnoj postavi, ja mislim da smo jednostavno potrošili tu glazbenu formu kojom smo se bavili – dance ritam uz refrensko pjevanje.  Možda smo je i prerasli.  Ja svakako jesam. Srećom, pjesme su ostale, kao što i sve dobro ostane!”

Pjevačica je komentirala i rad s mlađom generacijom. ”Apsolutno cijenim, slušam i poštujem mlade glazbenike. Ne namećem im se jer nikad ne znaš tko su zapravo njihovi favoriti, a i poštujem njihovu želju za samostalnošću i vlastitim probijanjem, ali raditi s Zsa Zsom je bila prava uživancija jer je ona i divan čovjek, osim što je izuzetan interpretator. Gostovala mi je u Areni u Zagrebu i stalno smo u kontaktu.

”Za sam kraj razgovora, Vanna nam je otkrila da uistinu broji dane do sarajevskog koncerta i da ga jedva čeka, a nakon gostovanja u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, ovog ljeta nastavlja s turnejom koja će je odvesti širom Hrvatske, preko Slavonije, Zagorja, hrvatske obale, Istre i Kvarnera, ali i Bihaća krajem 7.mjeseca.

Koncert su podržali partneri: Sarajevski kiseljak, Lasta i Somersby. Ulaznice za koncertni spektakl „VANNA -30 GODINA“ u BKC-u mogu se kupiti na blagajni BKC-a i u sistemu kupikartu.ba!