Nedavno objavljeno

Podrška Visit Sarajeva aktivnostima Udruženja „Marathon“ Sarajevo

Danas je u tehnološkom centru Greenpark na Trebeviću održana konferencija za novinare u okviru koje je potpisan ugovor o saradnji Visit Sarajeva – Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Udruženja “Marathon” Sarajevo, te najavljene aktivnosti u okviru projekta Runseeing 2022. 

 

Tim povodom, predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, naglasio je važnost podrške sportskim događajima u cilju razvoja outdoor i aktivnog turizma i promovisanja Kantona Sarajevo kao atraktivne turističke destinacije, konstantno nudeći nove sadržaje i iskustva za turiste. 

Ugovor o saradnji podrazumijeva podršku Turističke zajednice KS sportskim događajima u organizaciji NGO Marathon Sarajevo, koji imaju dugogodišnju tradiciju.

Predstavnik Udruženja Marathon Alija Imamović, najavio je početak aktivnosti na uspostavljanju turističkog paketa Visit Sarajevo Running Tours u okviru kojeg će svim posjetiocima Sarajeva koji žele aktivni odmor biti ponuđeni obilasci gradskih znamenitosti kroz trkačke ture, kao i učešće u redovnim trkama u organizaciji Udruženja. 

Uz zvanično potpisivanje ugovora o podršci, iz Udruženja su najavili sljedeću trku,  na kojoj će kreirani program po prvi put biti implementiran. Radi se o tradicionalnoj trci Sarajevski cener, koji se trči 10 kilometara i prolazi kroz sami centar grada. Uz pomenutu trku, biće održana i timska trka na 5 kilometara – 5K Team Run. Obje trke biće održane 15.07.2022. 

Latest Posts

Raport

spot_img