Nedavno objavljeno

Godine su da se slave, a ne da se broje – Belma, sretan rođendan!

Belma Pećanin je na rođendanskom izletu pa o ovom tekstu ne zna ništa. Ovo je naše malo iznenađenje za nju

Odmah da znate djelujemo gerilski – ovaj tekst nije nastao iz konstultacija, strategije, vizije ili misije. Nastao je iz potrebe da vas upoznamo s ljudima koji čine okosnicu Gracije. Danas je jednoj “okosnici” rođendan – Belmi Pećanin. Jeste, šefica je po vokaciji, direktorica po funkciji, ali to nikako ne može dočarati sav njezin trud da Gracija bude ono što danas i jeste: magazin koji je nadrastao okvire “magazina za savremenu ženu”. Odavno se obraćamo svima, širokoj publici, a to što je Belma na čelu naše magazinske parade omogućava nam da neselektivno djelujemo van medijskog kalupa sličnog koncepta, da se hvatamo u koštac sa temama koje živimo i sami, koje nas bole, stavljaju pred dileme i hoćemo da ih stavimo u žižu medijske pažnje.

Belma je na rođendanskom izletu pa o ovom tekstu ne zna ništa (ovo je naše malo iznenađenje). Kao što nije znala šta smo napisali o njoj kad smo u prošlom broju Gracije predstavljali tim i obilježavali 17 godina postojanja. Za one kojima je promakao taj tekst evo dijela o njoj: “Po funkciji je direktorica, a po srcu najplemenitija osoba koju možete zamisliti. I neće vidjeti ovaj tekst prije nego što Gracija izađe, jer bi me spriječila da pišem hvalospjeve. Za svaki medij koji traje treba puno ljubavi, strpljenja, živaca, prevladavanja sukoba, beskrajnih argumentacija, a Belma nama stvara okvir za djelovanje bez ikakvog pritiska. I to je, složit će se prvo kolege i kolegice iz branše, a onda i svi ostali, najveća stvar koju može uraditi za nas – njene uposlenike.”

Ne nije nam sve idealno i potaman, imamo i loše dane – kad ništa ne ide, dođu nam i teški trenuci, ali zajedno ih prebrodimo a Belma se potrudi da svakome od nas koji naiđe na životne izazove – olakša kako i koliko može – bio to čaj od đumbira, telefonski poziv s jednostavnom rečenicom “tu sam, ako mogu išta pomoći?” ili putovanje na neku egzotičnu destinaciju. Gerilski i završavamo ovaj pamfletić koji govori koliko o Belmi toliko i o Graciji – napisali smo na hiljade tekstova o svim našim savremenicima poznatim, manje poznatim, uspješnim, pametnim, poduzetnim, nagrađivanim, marginaliziranim… Toliko je bilo članaka da se ponekad interno šalimo kako možemo statističarima ponuditi podatke za popis stanovništva, ali vrlo, vrlo rijetko pišemo o nama. O Graciji. I zato ovaj tekst. Belma, sretan ti rođendan, volimo te. ♥

Latest Posts

Raport

spot_img