Slagana pita

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
600 g šparoga,
250 g mladog sira,
6 listova jufke,
20 g putera,
malo svježeg peršuna,
ekstra djevičansko maslinovo ulje,
so i biber
PRIPREMA: Šparoge očistiti, obariti u slanoj vodi i procijediti. Vrhove sačuvati cijele, a donje dijelove sitno narezati i izmiksati sa sirom u glatku i mekanu smjesu. Posoliti i pobiberiti. Jufku izrezati na kvadrate, premazati rastopljenim puterom i peći 2-3 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Naizmjenično slagati 5-6 listova jufki premazanih kremom od šparoga, ukrasiti cijelim vrhovima, preliti maslinovim uljem i ukrasiti peršunom.

Pročitaj još
Related

Fusilli s piletinom i maslinama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tjestenine ½ kg sitno isjeckane...

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...