Nedavno objavljeno

Armin Muzaferija priprema ljetnu turneju, dobio i poziv za učešće na svjetskim world festivalima

Armin Muzaferija je nakon Mostara održao uspješan koncert u Banovićima. Naš umjetnik sa svojim bendom nastupio je u punom Radničkom domu u Banovićima, a koncert je trajao 90 minuta. 

 

– Sve je bilo na vrhunskom nivou, tako da je publika zadovoljna napustila Radnički dom. Dobio sam veliki broj čestitki od kolega, ali i prijatelja koji su u Banoviće došli iz cijelog Tuzlanskog kantona. Koncert sam započeo sa “Džehvom”, a njegov najemotivniji dio bio je prilikom moje interpretacije pjesme “Studen vodo”. Na repertoaru se tradicionalno našlo i nekoliko naših lijepih sevdalinki – kaže Armin.

 

Muzaferija neće imati puno vremena za odmor i zajedno sa svojim bendom već sutra putuje u Njemačku, gdje ih očekuju koncerti u Ahenu i Biefeldu.

 

– Polako se pripremamo za ljetnu turneju. U planu su gostovanja po BiH i širom Evrope. U junu ću ponovo nastupati u Njemačkoj, a imamo i dogovorene koncerte u Norveškoj. Pripremamo i veliki koncert u Tuzli. Ljeto će biti radno i termini su skoro popunjeni do kraja godine. Imam i pozive da učestvujem na velikim festivalima world muzike. Naravno, ne smijem zaboraviti i na rad u studiju i do kraja godine obećavam da ću objaviti barem jednu kompoziciju – govori Muzaferija.

Latest Posts

Raport

spot_img