Gurmanski rolat

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
400 g šparoga,
6 kriški svježeg integralnog hljeba,
300 g mladog sira,
300 g pavlake,
6 kuhanih jaja (ili 16 prepeličijih),
malo mlijeka,
crveni luk,
začinsko bilje po želji,
so i biber
PRIPREMA: Šparoge očistiti i obariti. Umutiti sir i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Kalup prekriti papirom za pečenje i obložiti kriškama hljeba lagano namočenim u mlijeko. Hljeb premazati jednim slojem sira i pavlake, rasporediti jaja, šparoge, isjeckan luk i začinsko bilje, te ponoviti postupak. Završiti kriškama hljeba, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti najmanje tri sata u frižider prije rezanja na šnite.

Pročitaj još
Related

Zapečene prokulice sa sirom

POTREBNO: 400 g prokulica, voda, so, biber, puter, 20 dag lako topivog sira PRIPREMA: Prokulice očistite,...

Salata od krompira s maslinama

POTREBNO: 1 kg krompira, 100 g crnih maslina (bez košpica), 20 g...

Proljetni smoothie

POTREBNO: 4 šake mladog špinata, 100 g matovilca, 200 g mlade salate, 3...

Panirani parovi

POTREBNO: 600 g šparoga, 150 g tost sira, 100 g kuhane šunke, 2...