Nedavno objavljeno

Kampanja „Vratila sam se živote“ posvećena ženama oboljelim od metastatskog karcinoma dojke

Organizacija „Think pink – zajedno smo jedno“ pokrenula je sveobuhvatnu kampanju o metastatskom karcinomu dojke “Vratila sam se živote” koja je  ozvaničena današnjim skupom u Gradskoj Vijećnici Sarajevo. Prvi put u Bosni i Hercegovini na ovaj način govorit će se o sigurno najtežoj dijagnozi koju ljekari saopšte pacijentu. Cilj nam je informisati žene o bolesti, ali i ohrabriti da ona ne znači kraj života, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

Zvanična pjesma naše je obrada antologijske pjesme “Vratio sam se živote”, čiji je autor Zlatan Fazlić Fazla, a otpjevao je simbol ovog grada, pokojni Kemal Monteno. Ovom prilikom izražavamo duboku zahvalnost Fazli za ustupanje prava da ovu numeru, u novom, prilagođenom aranžmanu, koristimo kao oficijelnu pjesmu kampanje.  Aranžman je radio muzički producent Dino Šukalo, a izvode je: Nermin Puškar, Marija Šestić, Josip Palameta, Džejla Ramović, Berin Buturović i Magdalena Bogić.

Pravovremena informacija, podrška, ali i optimizam je ono što želimo pružiti pacijenticama i njihovim porodicama.  Kroz, između ostalog, svjedočanstva žena koje žive sa metastatskim karcinomom, razgovore sa stručnjacima, edukativne sadržaje koji su dostupni na web stranici www.vratilasamsezivote.ba

Cilj kampanje je informisati žene o bolesti, ohrabriti ih da ona nije kraj, te ih osnažiti kako bi se u procesu liječenja čuo njihov glas i potrebe.

« Kroz sav naš dosadašnji rad i akcije se, nadamo se, prepoznala naša fokusiranost i intencija pomoći oboljelim ženama i želja podizanja svijesti društva o bolesti.  Kroz kampanju « Vratila sam se živote», će se o metastatskom karcinomu dojke u BiH, prvi put govoriti na ovakav način. To je, inače, najteža dijagnoza koju ljekar može saopćiti pacijentu, te smo kroz brojne razgovore sa oboljelim ženama prepoznali potrebu nove konkretne akcije. « ističe Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije « Think pink – zajedno smo jedno »

Opće poznato je da nam je u svim teškim životnim situacijama i borbama – najvažnija podrška, prvenstveno, najbližih, a potom i šire društvene zajednice.
Spoznaja bolesti prati niz neugodnih emocija šok, nevjericu, strah, stres, tugu, anksioznost, depresiju, ljutnju, pitanje: zašto baš ja?, usamljenost. Zato je iznimno važno reći i pokazati … DA NISU SAME!

Samo ujedinjeni u dobru možemo pomoći da žene oboljele od metastatskog karcinoma dojke dobiju svoju najteže bitke.

Latest Posts

Raport

spot_img