Nedavno objavljeno

Pod sloganom „Nek živi ljubav“ u Budvi od 29. aprila počinju karnevalske svečanosti

Krajem aprila i početkom maja već tradicionalno zažubore veselom grajom ulice i trgovi unutar i oko starog budvanskog grada. Vrijeme je za karneval! Nakon dvije godine tišine, vraćamo mu se opet u punom sjaju.

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji s osnivačima karnevala – NVO „Feštađuni“ najavljuje Međunarodni turistički karneval koji će se, od 29. aprila do 2. maja, održati pod sloganom Nek živi ljubav!.

Lijepi događaji, koji Budvu izdvajaju već decenijama u odnosu na druge turističke destinacije, vraćaju se na velika vrata. Nedostajalo nam je druženje, neposredan odnos s publikom, muzika, ples i kreativnost. Očekujemo da Budva tokom predstojećih praznika i ove godine bude centar dešavanja koja će inspirisati mnoge da u njoj provedu dane odmora,“ poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Fešte će početi 29. aprila kada će Feštađuni i njihovi prijatelji pozvati na karneval budvanske familije, prije svega starograđane, ali i ugostitelje i brojne goste Budve. Abrum je događaj koji se tradicionalno povezuje isključivo s budvanskim karnevalom.

Velika karnevalska povorka, koja je ujedno i centralni događaj, s nekoliko hiljada učesnika iz zemalja regiona i Evrope, prošetat će, predvođena Gradskom muzikom Budve, magistralom od glavne gradske pošte do Trga slikara, u subotu, 30. aprila od 19 sati i 30 minuta. Nakon predstavljanja karnevalskih grupa uslijedit će velika samba žurka do jutarnjih sati.

Dječiji karneval će se održati u nedjelju, 1. maja, od 16 sati i 30 minuta, a polazna tačka je centralni gradski vrtić. Poput odraslih, i mališani će tog dana ispričati svoje priče i predstaviti svoj vrtić, školu ili jednostavno – veselu družinu.  Istog dana, od 20 sati, na centralnoj bini, na glavnom gradskom trgu, održatće se veliki prvomajski koncert. SMF, The Grupa, Tap 011 i Indira Forza ex Colonia pobrinut će se za sjajnu atmosferu.

Posljednjeg dana prvomajskih svečanosti na trgu će od 20 sati nastupiti Gradski hor Kulturnog centra Nikola Đurković iz Kotora, dok će od 21 sat veliki proljetni koncert održati Gradska muzika Budve. Unutar Starog grada – na pjaceti kod kuće Čekrdekovića, platou ispred “Jadranske straže” i Trgu palmi tokom svih noći održavaće se karnevalske i DJ žurke. DJ Nikola Vemić, MC Smoke Mardeljano, Kristijan Molnar b2b After Affair i mnogi drugi ovogodišnje karnevalske svečanosti će obojiti novim, modernim zvukom.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img