Cvjetna salata

Nedavno objavljeno

POTREBNO:

Po 1 šaka listova zelene salate,
listića kiselice,
proljetno jestivo cvijeće,
feta sir,
poširano jaje;
za preljev:
maslinovo ulje,
limunov sok,
so i biber

PRIPREMA:

U zdjeli pomiješajte listove zelene salate i kiselice, dodajte cvijeće i usitnjenu fetu. Posebno pomiješajte maslinovo ulje i limunov sok, dodajte so i biber pa prelijte po pripremljenoj salati. Poslužite uz poširano jaje i po želji s malo tostiranog hljeba.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...