Nedavno objavljeno

Premijera baletne predstave „Panta Rhei“

Narodno pozorište Sarajevo nastavlja sa produkcijom premijernih naslova u ovoj umjetničkoj sezoni. U srijedu, 30. marta na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno će biti izvedena baletna predstava „Panta Rhei“ za koju režiju i koreografiju potpisuje Belma Čečo Bakrač. 

Panta rhei je baletski triptih zasnovan na neoklasičnom stilu i savremenom plesnom pokretu. Predstava govori o traganju današnjeg čovjeka za iskonskim vrednotama života i pokušaju pronalaska vlastite sreće. Pogubljen u mnoštvu sumnjivih informacija i pogrešnih putokaza on luta bespućima vlastite zablude. Čudnovate raskrsnice, magični putevi, paradoksalni izazovi „Novog doba“, ostavljaju čovjeka samog u borbi da pronađe „svjetlo“ i smisao svog postojanja. Inspirativna muzika kompozitora Ludovika Einaudija, Tonija Toplana i Svjetlane Bukvich, u koreografsko-režijskom konceptu donosi putovanje kroz vrijeme i to od nostalgične prošlosti preko neizvjesne sadašnjosti do tmurne budućnosti. I upravo taj vremeplov je ta nepovratna kategorija koja teče, prolazi pored nas, a da je često nismo ni svjesni sve do trenutka dok se ne pogledamo u ogledalo i vidimo naše sjenke iz prošlosti“ – kaže rediteljica i koreografkinja Belma Čečo Bakrač. 

Autorsku ekipu, osim Belme Čečo Bakrač čine i već navedeni kompozitori i kompozitorica: Ludovico Enaudi, Toni Toplan i Svjetlana Bukvich. Kostimografiju potpisuje Amna Kunovac – Zekić. Scenografsko rješenje povjereno je Marijeli Hašimbegović. 

U predstavi igraju solisti Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo i baletni ansambl. 

Prva repriza je na repertoaru 31. marta u 19.30 sati.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com ili putem web stranice: www.nps.ba.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

Latest Posts

Raport

spot_img