OVOG LJETA STIŽE DJEVOJKA IZ MOČVARE

Stigao prvi trailer filmske adaptacije literarnog bestsellera New York Timesa koja na repertoar BH kina i bioskopa stiže u julu ove godine

Nedavno objavljeno

Mnogo puta mogli smo se uvjeriti u uspješne filmske adaptacije literarnih hitova. Gdje početi? 50 nijansi sive, Harry Potter, Gospodar prstenova, Jurski park, Millenium trilogija, djela Stephena Kinga i tako u nedogled. Uz navedene filmove raznovrsnih žanrova i namjenjenih publika, uskoro nam stiže misteriozna drama koja je adaptirana prema nedavnoj uspješnici New York Timesa. 

 

Djevojka iz močvare (Where The Crawdads Sing) prati priču Kye Clark, misteriozne djevojke koja je sama odrasla u močvarnoj divljini. Iako ništa drugačija od ostalih, veći dio okoline, gradić Barkley Cove na jugu SAD-a, uvijek ju je promatrao s prijezirom. Ipak, Kya se sprijateljuje s dva mladića iz grada te potpuno otvara prema novom svijetu. Ali, kada jedan od njih biva pronađen mrtav, tragovi te, ponajviše sumnja okoline, čine Kyu glavnom osumnjičenom. Navedeno nam, za sada, otkriva objavljeni prvi službeni trailer.

 

Inače, film je adaptiran prema istoimenoj noveli Delie Owens koja je bila na vrhu top liste fikcija NY Timesa za 2019. i 2020. dok je ukupno provela čak 150 sedmica na listi bestsellera. Za režiju filma pobrinula se Olivia Newman (serije FBI, Chicago P. D.) dok scenario potpisuje Lucy Alibar. Iz producentske ekipe posebno se ističe jedno poznato hollywoodsko ime, oskarovka Reese Witherspoon. Što se tiče glumačke postave glavnu junakinju utjelovila je Daisy Edgar-Jones, a u ostalim ulogama pojavljuju se David Strathairn, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer, Jr. i drugi.

 

Kako bi se zaokružila ova priča između knjige i filmskog platna, može se istaknuti da je naslovnu pjesmu isključivo za film, pod nazivom “Carolina”, napisala i izvela Taylor Swift.

Pročitaj još
Related

Festival kulture “Slovo Gorčina” 2022

Konferenciji će prisustvovati Vesna Pirija,  članica Upravnog odbora U.G....

Kralj Lear na Bijeloj tabiji

Uz prvaka Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Izudina Bajrovića, koji...