Nedavno objavljeno

Proljeće na koži

Pilinzi sa jojobom, kreme od tigrove trave, umotavanja protiv celulita i ostali izvrsni trikovi za ljepotu

Terapija za dobar ten

Uveliko je stiglo proljeće, ali vaš ten još uvijek nije otresao zimski umor sa sebe? Dobar piling sa komadićima jojobe nježno uklanja sivilo izumrlih ćelija površinskog dijela kože i obezbjeđuje bolje upijanje kreme za njegu. Efekat razbuđivanja kože postižu energetske kreme koje na blijedu i umornu kožu djeluju poput terapije za osvježavanje ćelija. Tvari slične šećeru podstiču regeneraciju ćelija, mangan i vitamin C stimuliraju cirkulaciju, dok mješavina minerala iz magnezija i kalcija aktivira dodatne enzime u koži koji ubrzavaju razmjenu materije. Rezultat: ten dobiva ružičasti sjaj i djeluje svježe.

Push-up trikovi za grudi

Trikerice umjesto rolki, V-izrez umjesto vunenog šala – proljetno odijevanje zahtijeva nježnu, lijepu i zategnutu kožu dekoltea i grudi. Jutarnje naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom (uvijek završiti hladnim mlazom) pojačava cirkulaciju i zateže tkivo – uz pretpostavku da to činite svakodnevno. Nakon tuširanja izmasirajte cijeli dio četkicom za lice i utrljajte specijalnu kremu za grudi. Na taj način tkivo se opskrbljuje bitnim esencijama poput polimera i ceramida, koji, dugoročno gledano, imaju dejstvo liftinga. Budite oprezne pri izlaganju kože (koja je još blijeda od zime) proljetnom suncu. Ako nosite duboki dekolte, obavezno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, jer UV zrake oštećuju kožu i uzrokuju bore.

Masaža za tijelo

Kako biste u javnosti mogli pokazati svoju glatku i zategnutu kožu, otklonite zimsko sivilo kvalitetnim piling-gelom za tuširanje. Najbolji su oni proizvodi koji hrapava mjesta ponovo čine podatnim i otklanjaju nečistoće. Istovremeno se poboljšava cirkulacija i ubrzava izgradnja novih ćelija. Koža leđa se najlakše tretira specijalnom trakom za leđa ili presavijenim frotirnim peškirom. Nakon pilinga se nanosi hranjiva krema. Naročito isušenoj koži potreban je intenzivan energetski “udar” sa vitaminima, mineralima, biljnim uljima i hidratantnim tvarima. Ako pri nanošenju krema istovremeno želite zategnuti svoju siluetu, onda posegnite za specijalnom njegom. Ovi proizvodi, uz pomoć ekstrakta morskih algi ili tigrove trave, silicijuma i koenzima Q10, poboljšavaju elastičnost kože, zatežu i ravnaju obline. Prve nagovještaje ljetne preplanulosti ostvarit ćete pomoću krema i losiona za samotamnjenje.

Njega za stražnjicu i noge

Celulit, ove neželjene naslage na stražnjici i butinama, ima devet od deset žena! Krivac za to je žensko vezivno tkivo koje je za vrijeme trudnoće iznimno rastezljivo i elastično. Izrazito velike ćelije sa alfa-masnoćama koje se nalaze, prije svega, na bedrima, stražnjici i bokovima, doslovno se toliko mogu proširiti da počnu pritiskati kožu. Rezultat toga je tzv. narandžina kora. Kako bi stražnjica i bedra bili lijepo zategnuti, masirajte ovaj predio svako (!) jutro kružnim pokretima koristeći rukavicu ili četku za masažu. Ovo pobuđuje krvotok i protok limfe te istovremeno poboljšava upijanje korisnih tvari iz anticelulitnih krema. Ekstrakti kakaa prodiru direktno u masne ćelije i otvaraju ih za prodiranje ekstrakta  sjemenki guarane, cnog čaja i kofeina, što stimulira razgradnju masnoća. Ekstrakti morskih algi blokiraju novo skupljanje masnoća. Silicij, ekstrakt kvasca ili vitamin E jačaju vezivno tkivo. Umotavanje kritičnih područja u prozirnu foliju pojačava slim efekat ovih specijalnih krema. Razlog tome je zagrijavanje tkiva pod folijom, čime se otvaraju pore pa ekstrakti iz krema lakše prodiru i u dublje slojeve kože. Dakle, umasirati anticelulitne proizvode, umotati stražnjicu i bedra folijom i ostaviti da djeluje 30 minuta.

Nova unutrašnja energija

Vrijeme je za proljetno čišćenje, pa i unutrašnje. Započnite dan toplom vodom sa đumbirom. Prema staroindijskom ayurveda učenju, ovaj napitak poboljšava metabolizam organizma. Kuhajte komad svježeg đumbira veličine palca u litri vode dok ne provrije, ostavite da se krčka na laganoj vatri 15 minuta, procijedite i vodu ulijte u termos bocu. Popijte ujutro na prazan stomak i svaki sat popijte po jednu čašu.

Za proljetno čišćenje organizma dobri su i nezaslađeni voćni sokovi. Sok od artičoke, naprimjer, poboljšava razmjenu masnoća, sok od breze rad bubrega, dok je sok od maslačka odličan za jetru i žuč. Ove sokove u jednakim količinama pomiješajte u jednoj čaši i pijte tri puta dnevno pola sata prije jela. Ukoliko jednom sedmično imate dan za dijetu, dodatno ćete revitalizirati organizam. Nakupljeni toksini tako izlaze iz ćelija i poboljšava se cjelokupna razmjena tvari. To ćete postići tako što ćete taj dan jesti isključivo voće ili rižu i uz to piti samo negaziranu mineralnu vodu ili biljni čaj (najmanje 2 litra).

Proljetno razvjetravanje

Dajte koži da diše što je moguće češće. Istežite se na balkonu, vježbe disanja radite uz otvoren prozor. Kisik intenzivira kretanje i održava tijelo i psihu u dobrom stanju.

Jednom sedmično priuštite si saunu ili toplu kupku. Na taj način čistite otrove iz vezivnog tkiva. Za bolji efekat poslije saune, u kožu umasirajte smjesu koju ste dobili miješanjem 5 kapi aromatičnog ulja (od limuna ili geranija) sa 100 ml slatkog bademovog ulja.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img