Nedavno objavljeno

Elseve Hyaluron Plump

Elseve Hyaluron Plump je linija proizvoda specijalno dizajnirana za dehidriranu kosu.

Osjećaj dehidracije prvi je znak da kosa postaje oštećena. Budući da 16% žena navodi dehidriranu kosu kao jedan od najvećih problema svoje kose1, u laboratorijima L’Oréal Paris provedeno je nekoliko kliničkih studija kako bi se na objektivan način utvrdilo koji mjerljivi

kriteriji ukazuju na dehidriranu kosu. Znakovi? Beživotne vlasi bez sjaja koje izgledaju iscrpljeno. Takav izgled karakterizira dehidrirane uvojke kojima je potrebna doza hidratacije.

Predstavljamo NOVU Elseve Hyaluron Plump liniju brenda L’Oréal Paris za dehidriranu kosu. Obogaćen hijaluronskom kiselinom, Hyaluron Plump pruža kosi dozu hidratacije koja traje 72 sata2. Rezultati? Lepršava kosa, bujnog i zdravog izgleda, kosa koja je 2x punija3, bez osjećaja težine. Trenutna hidrataciija, u trenu predivna kosa!

Kako izgleda dehidrirana kosa?

Kosa koja je bez sjaja, kruta i gruba na dodir? To su neki od znakova dehidrirane kose. Vlasi kose kojima nedostaje

hidratacija nemaju obim, živahnost i punoću, što dovodi do kose beživotnog, tankog, umornog i oštećenog izgleda. Čak i nakon upotrebe hidratizirajućih proizvoda za njegu kose, dehidrirana kosa teško zadržava vlagu.

Na koji način se dehidrirana kosa razlikuje od suhe kose? Iako se ti pojmovi ponekad upotrebljavaju kao istoznačni, suha i dehidrirana kosa dva su različita stanja kose. Dehidracija je prvi

znak oštećenja kose prije nego što postane zaista suha i oštećena. Suha kosa obično je rezultat prekomjernog izlaganja hemijskim procedurama (kao što su proizvodi za ravnanje kose), te boji za kosu i toplini prilikom stiliziranja.

Određeni proizvodi za oblikovanje kose također mogu uzrokovati suhoću kose jer uklanjanju prirodni masni sloj koji štiti kosu. Dok je suhoj kosi potreban intenzivan oporavak s pomoću aminokiselina, ceramida ili keratina, dehidriranoj kosi potrebna je samo hidratantna njega i zaštita za obnovu njene punoće, mekoće i sjaja.

Hidratacija koja  traje 72 sata. Režim za njegu kose sa intenzivnom hidratacijom

Elseve Hyaluron Plump, koji u proizvode za njegu kose uvodi hijaluronsku kiselinu, predstavlja inovativna naučna dostignuća koja primjenjuje L’Oréal Paris. Uz ovaj moćni hidratizirajući sastojak u laganim, no visoko učinkovitim formulama, novi režim njege kose Hyaluron Plump osmišljen je posebno za dehidriranu kosu. Ova linija sastoji se od 4 hidratizirajuća proizvoda – šampon, balzam i maska za dehidriranu kosu, kao i serum bez ispiranja za vraćanje punoće dehidriranoj kosi s 2% njegujućeg sistema s hijaluronskom kiselinom – ova linija proizvoda vraća punoću dehidriranoj, beživotnoj kosi bez sjaja, uz pomoć 72-satne hidratacije1, koja kosi istog trena vraća vitalnost i lepršavost.

Napredna hidratantna formula za njegu kose obogaćena hijaluronskom kiselinom

Hijaluronska kiselina jedan je od zlatnih standarda hidratacije. Njene karakteristike mogu koristiti i koži i vlasištu jer ona smanjuje dehidraciju i osnažuje barijeru kože, što pomaže u njezi osjetljivog vlasišta.

Kada je riječ o kosi, na dugoj, suhoj, krhkoj ili lomljivoj kosi kutikula vlasi postaje oštećena, te vlasi više nisu zaštićene od vanjskih agresora. Iako hijaluronska kiselina ne može prodrijeti u vlas, njezin prirodan afinitet prema kosi znači da se može obaviti oko oštećenih vlasi. Na taj način hijaluronska kiselina služi kao njegujući sastojak za hidrataciju koji olakšava raščešljavanje. S hijaluronskom kiselinom i najnovijim tehnologijama brenda L’Oreal Paris nastali su šampon, balzam, maska i serum linije Hyaluron Plump te ovaj program za njegu kose donosi prednosti za svaki tip kose i pomaže joj da izgleda zdravije i punije.

Uz ove hidratantne rezultate proizvodi Hyaluron Plump pružaju iskustvo njege kose na novi nivo. Ova linija odiše savremenim voćnim mirisom u kojem se stapaju cvjetne note i slatka vanilija, a on traje 72 sata. Kosa je njegovana, hidratizirana i miriše predivno.

Ultimativni ritual hidratacije za oporavak dehidrirane kose

Hidratizirajuća rutina za njegu kose proizvodima iz linije Hyaluron Plump trenutno transformira dehidriranu kosu i čini je punijom, živahnom i sjajnom bez osjećaja težine.

 Korak 1Čišćenje

 Šamponom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju1.

Ovaj kremasti šampon savršen je za svakodnevno pranje kose, tokom čišćenja obavija kutikulu i hidriranjem vraća punoću svakoj vlasi kose. Ako se upotrebljava zajedno s regeneratorom iz iste linije, omogućava dugotrajnu hidrataciju koja traje do 72 sata1, a kosu čini sjajnijom, revitaliziranom i pruža 10x više hidratacije1, bez osjećaja težine.

Korak 2Njega

Balzamom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju1.

Ovaj balzam je kremaste teksture i može se upotrebljavati svakodnevno za raščešljavanje kose. Kada se koristi u kombinaciji

sa šamponom, održava kosu hidriranom puna 72 sata1. Njegova inovativna formula čini kosu sjajnijom, elastičnom, i pruža 10x više hidratacije1, bez osjećaja težine.

Korak 3Intenzivna hidratacija

Maskom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju1.

S formulom namijenjenom upotrebi 1-2 puta sedmično, ova maska pruža intenzivnu hidrataciju i savršena je za one trenutke kada je vašoj kosi potrebna dodatna doza hidratacije. Kada se nanosi na čistu, mokru kosu, gelasta tekstura maske trenutno obavija kosu hidratacijom i popunjava vlas kose. Ona pruža kosi 10x više hidratacije1 tokom 72 sata1, bez osjećaja težine.

Korak 4Zaštita

Serumom bez ispiranja za vraćanje punoće dehidriranoj kosi s 2% njegujućeg sistema s hijaluronskom kiselinom.

Ovaj tekući serum mliječne teksture, koji se ne ispire, može se svakodnevno upotrebljavati na mokroj ili suhoj kosi. Njime se kosi intenzivno vraća hidratacija, a vlas kose preoblikuje se i popunjava. Kada se upotrebljava zajedno sa šamponom i balzamom iz ove linije, kosu čini 2x punijom2. On trenutno popunjava svaku vlas kose za 9% i pruža kosi 10 x više hidratacije koja traje 72 sata3.

Latest Posts

Raport

spot_img