Nedavno objavljeno

Koje su najčešće pseće alergije i kako im pomoći

Alergije kod pasa su jednako česte kao i u ljudi, a takvi su i simptomi. Neki od uobičajenih simptoma alergija su nadražena, crvena, vlažna i iritirana koža, pojačan svrbež, nadražene oči, kihanje, povraćanje, svrbež ušiju, svrbež i otečenost šapa.

Primijetite li da se vaš pas ponaša neuobičajeno ili da ima neki od ovih simptoma, svakako posjetite veterinara.

Alergije se mogu razviti u svih pasa, a najčešći alergeni su drveće, pelud, trava, spore gljiva, prašina i grinje, perje, dim cigarete, hrana, neki lijekovi, neki proizvodi protiv buha i krpelja, parfemi, šamponi, neke gumene i plastične igračke.

Postoji više vrsta alergija, a jedna od njih je atopijski dermatitis, koji je i najčešći tip alergije u pasa. Nastaje udisajem alergena kao što su pelud, grinje, korov i trave. Ako se radi o ovoj vrsti alergije, psu možete pomoći tako da češće brišete prašinu i držite prozore zatvorene.

Atopijski dermatitis je često sezonska alergija, a u proljeće je najteža jer ima najviše peludi. Koncentracija peludi je najveća u ranim jutarnjim satima i kasno navečer pa izbjegavajte šetnje u to vrijeme.

Kako biste znali o kojem tipu alergije se radi kod vašeg ljubimca, potrebno je napraviti dijagnostiku koju obavlja veterinar specijalist dermatologije. Nemojte mu sami davati lijekove protiv alergije dok niste sigurni o kojem tipu se radi.

Možda je vaš ljubimac alergičan na hranu pa će promjena hrane biti dovoljna da se njegovo stanje smiri. Kao što smo naveli, postoji i alergija na ugriz buhe, što se također može spriječiti raznim proizvodima kao što su ampule, tablete ili ogrlice.

I kod ovih preparata treba biti oprezan pa kada ih prvi put stavljate, obratite pažnju na to da se ne bi razvila alergijska reakcija na njih. Iako su šanse da će ljubimac reagirati na neki proizvod male, uvijek postoje iznimke.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img