Alma Ras obilježila 24 godine postojanja uz nagrade za uposlenike i donaciju patronažnog vozila DZ Olovo

Obilježavanje 24. godišnjice kompanije, povod je da se nagrade uposlenici koji su deset godina dio porodice, ali i oni koji su svojim posebnim doprinosom, u toku godine, doprinijeli kolektivu.

Nedavno objavljeno

„Danas smo tu da proslavimo 24 godine ne samo postojanja, nego veoma uspješnog poslovanja koje se ogleda kroz naš kontinuirani napredak i širenje. Prvi put, u historiji kompanije imamo ovoliki broj uposlenih, više od 1300, a ovaj uspjeh možemo pripisati svima nama, uposlenicima koji čine srce ovog kolektiva“, riječi su kojima se obratio Rasim Memagić, direktor Društva i predsjednik Uprave kompanije Alma Ras.

Iako je put ove kompanije popločan uspjesima i obezbjeđuje velike poslove kroz saradnju sa svjetskim kompanijama, oni ne staju na tome. Prošle godine izašli su na američko tržište, zahvaljujući saradnji s tekstilnom kompanijom Commando, te je intenzivirana saradnja s globalnim liderom Hugo Boss.  Trenutno su u procesu postizanja dogovora s dvije, također, velike i poznate kompanije. U ovim teškim vremenima, svjesni su velikih izazova kojima su izloženi, te kontinuirano rade na tome da osiguraju dugoročnu stabilnost kompanije, a kako bi se ispoštovale sve obaveze prema kupcima, dobavljačima i uposlenicima.

Iz kompanije su istakli da su posebno ponosni na činjenicu, da svi uposlenici uživaju mnoge benefite, a jedan koji se posebno izdvojio jesu edukacije. Ulaganje u razvoj uposlenika, kako navode, je izuzetno bitno, te će se time voditi i u nastavku poslovanja. Prethodne godine, izdvojeno je 340.000 KM samo za ovu oblast.

Uručenje donacije DZ Olovo

Obilježavanju godišnjice prethodilo je uručivanje vozila DZ Olovo, a koje će se koristiti za potrebe patronažnih posjeta medicinskog osoblja. Automobil marke Fiat, vrijednosti oko 20.000 KM, uručio je Rasim Memagić, direktor Društva i predsjednik Uprave kompanije Alma Ras, Izudinu Kućanoviću, direktoru DZ Olovo. „Uvijek smo bili sretni i ponosni na uspjeh ove kompanije, jer smo znali da njihov napredak znači i boljitak za lokalnu zajednicu, što su i ovim primjerom potvrdili“, izjavio je g. Kućanović.

„Ispred Uprave želim istaći da smo svi ponosni na ovu donaciju, samim time što će se unaprijediti rad medicinske usluge, te olakšati sigurniji i brži dolazak zdravstvenih radnika na adresu. Ovu priliku koristim da se zahvalim i uposlenicima, kolektivu Alma Ras, te lojalnim kupcima koji prepoznaju kvalitet naših brendova, više od dvije decenije i bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, riječi su g. Memagića.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...