Građani i privrednici BBI banci povjerili 1,2 milijarde KM depozita

Stabilni i jaki dioničari, odgovorno i transparentno poslovanje uz kontinuitet aktivnosti na jačanju bh. privrede i privlačenju investicija u našu državu, rezultirali su izvrsnim poslovnim rezultatima Bosna Bank International d.d. Sarajevo, koja danas ima 1,2 milijarde KM depozita.

Nedavno objavljeno

„Samo u posljednja četiri mjeseca depoziti fizičkih i pravnih lica u BBI banci porasli su za 100 miliona KM. Ovo je znak ogromnog povjerenja koje su građani i privrednici iz cijele Bosne i Hercegovine ukazali BBI banci.”, kazao je Nedžad Gušić, član Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo za korporativno bankarstvo i investicije, istakavši kako je na bh. tržištu prepoznata istinska orijentisanost Banke razvoju domaće privrede i ekonomije.

BBI banku su kao stabilnu i pouzdanu finansijsku instituciju prepoznale mnoge domaće i međunarodne kompanije i privredni subjekti, građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i javni sektor, državne kompanije i mnoge jedinice lokalne samouprave.

Osnivači i dioničari Bosna Bank International d.d. Sarajevo su neke od svjetski najmoćnijih finansijskih institucija – Islamska razvojna banka (IsDB), koja već skoro dvije decenije dobija AAA ocjene za finansijsku stabilnost, Dubai Islamic Bank (DIB) – najveća banka na svijetu koja posluje u skladu sa islamskim principima poslovanja i Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) sa sjedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...