Nedavno objavljeno

Čekajući dobre vijesti

Davno, čini nam se u nekom drugom životu, prije 12 godina radili smo priču s Danisom Tanovićem. Oskarovcem, plodonosnim rediteljem koji je uprkos brojnim međunarodnim ponudama Sarajevo učinio svojom bazom iz koje umjetnički djeluje. On, supruga Belgijanka Maelys, kćerke Livina, Danija i Indija, sinovi Orhan i Hadrijan iskovali su svoje svjetove, izgradili prijateljstva, pustili korijenje i živjeli punim plućima. Tada nam je, pričajući o svojoj djeci, rekao rečenicu koju smo dobro zapamtili: “Imati njih petero je najljepša stvar na svijetu.“
Danis je lani publiku Sarajevo Film Festivala obradovao jednom vrlo intimnom lokalnom pričom o ćevapima nazvavši je Deset u pola, a krajem decembra započeo snimanje serije Kotlina.
A onda se 11. februara desila saobraćajna nesreća koja je rediteljev život uzdrmala iz temelja. Danisov 17-godišnji sin Orhan teško je povrijeđen kada je na njega na pješačkom prelazu, automobilom naletio policiji od ranije poznati kriminalac Benjamin Spahović, koji si se sad nalazi u pritvoru. Orhan je otad na odjelu Neurologije Kliničkog centra gdje su mu ljekari spasili život, a njegovi roditelji, brat i sestre s nadom čekaju dobre vijesti. Danis i Maelys na društvenim mrežama obavještavaju prijatelje i poznanike o razvoju situacije. “Orhan je otvorio oči. Nadamo se da će uskoro ponovo biti sa bratom i sestrama”, napisao je Danis 19. februara, a dan kasnije je dodao još jednu dirljivu objavu sa fotografijom cijele porodice: “ Danas mi je 53. rodjendan. Sve što želim je da uskoro ponovo napravimo ovakvu sliku. Čuvajte svoje najmilije, nema ništa na svijetu što je važnije od njih. Zagrlite djecu, nazovite roditelje i recite im da ih volite, provedite malo vremena sa najdražima.”
Najiskrenije i najsrčanije želimo da se Orhan čim prije vrati kući, svojim roditeljima, sestrama i bratu, te nastavi bezbrižan život jednog 17-godišnjaka.

Maelys i Danis Tanović sa kćerkama Livinom, Danijom i Indijom, sinovima Orhanom i Hadrijanom snimljeni 2012. godine za Graciju

Latest Posts

Raport

spot_img