Nedavno objavljeno

Sutra počinje Audi BORN2SKI – Festival alpskog skijanja

Oko 500 takmičara iz BiH, regije, ali i ostalih zemalja Evrope na putu je prema Olimpijskom centru Bjelašnica, gdje se od 24 do 26. februara održava peto izdanje Audi BORN2SKI – Festivala alpskog skijanja, a nove snježne padavine obećavaju idealne uslove za tamičare, kao i sjajnu atmosferu za sve posjetioce. BORN2SKI će u tri dana jedinstvenih sportskih takmičarskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, te sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu. 

Prvu noć BORN2SKI festivala tradicionalno će obilježit AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE, noćna timska utrka za predstavnike kompanija, koja će se održati sutra, 24. februara, sa početkom u 17.30 sati. Snage i skijaške vještine na jedinstvenoj skijaškoj utrci odmjerit će više od 180 prijavljenih takmičara iz 35 kompanija. 

Drugi dio festivala rezervisan je za trodnevni BORN2SKI međunarodni dječiji skijaški kup, i to za takmičenja u disciplinama superG, slalom i veleslalom. Svoje skijaško umijeće pokazat će 300 takmičara uzrasta od 8 do 16 godina.

Tokom pet godina postojanja, BORN2SKI festival je prerastao u prepoznatljiv brand koji se veže za olimpijski centar Bjelašnicu, i kao takav daje značajan doprinos promociji naših planina i grada Sarajeva u regionu i šire. Kao i prethodnih godina, Bjelašnica će u narednim danima biti centar skijaških takmičenja, a smještajni kapaciteti za vrijeme trajanja događaja i ove godine u potpunosti su popunjeni.

Naslovni sponzor BORN2SKI festivala i ove godine je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi, koji je sinonim za najznačajnija skijaška takmičenja u svijetu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa svojim brendom Visit Sarajevo prepoznala je BORN2SKI kao značajnu sportsku manifestaciju koja kvalitetom organizacije vraća bh. planine na mapu regionalnih i evropskih skijališta koja pružaju adekvatne sadržaje za sve ljubitelje zimskog turizma, naročito takmičarskog skijanja, te je ponosni partner događaja. 

Tehničku organizaciju BORN2SKI takmičenja potpisuje skijaški klub “Naš tim”, dok će kompanija ZOI’84 omogućiti vrhunske uslove za održavanje takmičenja na olimpijskim stazama Bjelašnice. 

Vidimo se na Bjeli, jer Bjela je sport. 

Latest Posts

Raport

spot_img