Sve je spremno za “Sarajevo Wine Fest”: Učestvuje skoro 40 vinarija, za ulazak važe VPT pravila

Nedavno objavljeno

Sve je spremno za petnaesto izdanje Međunarodnog festivala vina i gastronomije “Sarajevo Wine Fest”, koji će biti održan u četvrtak i petak od 17 do 22 sata u hotelu Holiday. 

Na ovoj odličnoj smotri vinara predstavit će se renomirane domaće i regionalne vinarije s područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. 

Prema riječima organizatora Elmira Mire Hadžialića, ovo je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na bosansko-hercegovačkom tržištu, a posjetitelji kompariraju domaću i regionalnu ponudu.

– Osnovni cilj same manifestacije je promocija vinske i gastro industrije. Do sada imamo potvrđenih 35 domaćih i stranih izlagača. Nažalost, otkazalo nam je 6-7 vinarija zbog koronavirusa. Danas očekujemo potvrde još par izlagača. Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva – ističe Hadžialić. 

Prvog dana festivala u četvrtak bit će održana i “Noć Vinarije TRS Ilok”. 

– Ova vinarija poznata je po vrhunskim vinima. Vinarija TRS nastala je 2006. godine spajanjem obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Marija Faletara i Zlatka Bošnjaka, a trenutni kapacitet je 550.000 litara vina. Sarajevo, kao glavni grad, je mjesto u kojem se u najvećoj količini konzumiraju vrhunska vina i mi im želimo predstaviti samo najbolje. To znaju posjetioci “Sarajevo Wine Festa” koji svake godine redovno dolaze. Naravno, ovaj projekat ne bi mogli održati bez podrške Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Sarajevskog kiseljaka i New life Turkey – rekao je Hadžialić.

 Organizatori ističu da će se strogo pridržavati propisanih mjera kriznog štaba, kao i VPT pravila. 

– Uslov za ulazak na  “Sarajevo Wine Fest” je da pored ulaznice imate negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o tome da ste prebolovali covid-19 (ne stariju od četiri mjeseca) ili potvrdu o završenom vakcinisanju (ne stariju od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine). Na ulazu priznajemo testove iz svih javnih i privatnih laboratorija, a oni koji nemaju test moći će ga uraditi na ulazu. Svi ste dobro došli – naglašavaju organizatori.

Pročitaj još
Related

Otvorene prijave za sudjelovanje u programu “Volim film” 28. Sarajevo Film Festivala

Program VOLIM FILM omogućuje filmofilima pristup projekcijama, razgovore sa...

Predstava „Osramoćeni“, u režji Dine Mustafića, 06, 07. i 08. jula u Zemaljskom muzeju BiH

Izvedbe predstave “Osramoćeni“, u produkciji Kontakt, za kojom vlada...

MySaloon aplikacija – početak digitalne revolucije u ugostiteljstvu

Neometan rad restorana i drugih ugostiteljskih objekata sada je...

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....