Ana Rucner priprema koncertni spektakl 4.marta u Sarajevu

Virtuozna violončelistica Ana Rucner vraća se pred sarajevsku publiku nakon dugih 9 godina koncertom koji će održati u petak, 4. marta, u Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, u 20h!

Nedavno objavljeno

Na koncertu koji će se održati u susret Danu žena, Ana Rucner premijerno predstavlja  svoj novi koncertni show uz muzičke ritmove s Balkana. Na ovoj regionalnoj premijeri, Ana Rucner po prvi puta nakon dvadesetogodišnje karijere u klasičnoj i crossover muzici predstavlja svoj novi world music glazbeni izraz te će joj se u sklopu koncerta pridružiti i poznati romski trubački orkestar – Orkestar Elvisa Bajramovića, rock-bubnjar Marko Duvnjak i kao posebna gošća s kojom će izvesti blok najljepših sevdalinki – neprikosnovena kraljica sevdaha Hanka Paldum!

Zagrepčanka Ana Rucner iza sebe ima bogatu, dvadesetogodišnju karijeru u toku koje je održala mnogobrojne koncerte u čitavoj Europi, Americi, Australiji, Turskoj,  Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indiji, a iza nje su i vrlo uspješne koncertne turneje u Kini.

U regiji već dugo  uživa status jedne od najpoznatijih i najtraženijih klasičnih i crossover muzičkih umjetnica, a sada je svojim brojnim poklonicima odlučila pripremiti pravo iznenađenje – novi muzički projekt i etno album predstavljajući se u potpuno neočekivanom izdanju!

„Izuzetno sam sretna što ću se po prvi puta na koncertu predstaviti u ovoj postavi, sa sjajnim glazbenicima, Orkestrom Elvisa Bajramovića i bubnjarom Markom Duvnjakom. Posebno mi je velika čast da ću pozornicu podijeliti s Hankom Paldum i da napokon predstavljam svoj novi muzički projekt. Iako me svi povezuju s klasikom, moja duša oduvijek naginje muzici koja je prepuna istinske strasti, čežnje, ritma, muzike iz naroda“, otkriva Ana Rucner, koja je violončelo prvi puta u ruke uzela još kao mala djevojčica, s nepunih 7 godina.

Publika je već krajem prošle godine imala priliku čuti njen singl „Esma“  inspiriran  kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom,  koji je gromoglasno najavio njen novi projekt. A sada napokon slijedi iščekivana promocija projekta, koja će se održati  upravo u na predstojećem koncertu  4. marta u Sarajevu.

„Odrasla sam u porodici poznatih klasičnih muzičara, gudača. Ali, cijeli sam život sam gledala majku koja bi posle svakog klasičnog koncerta, na after-party-ju, izvadila čelo i zasvirala Oči Čornije, Čaje Šukarije i slične divne skladbe i doslovno napravila lom! I moram priznati, za sve ove godine, jedva sam čekala da svoj san sprovedem u djelo i da zasviram s romskim puhačkim ansamblom muziku koja mi je u krvi!“, otkriva popularna profesorica violončela.

Ana je za predstojeći koncert pripremila repertoar koji će publiku provesti od rock obrada klasične muzike do obrada poznatih muzičkih filmskih tema, pa sve do bezvremenskih pjesama s naših prostora poput Čaje Šukarije, Đelem, Đelem, Ciganka sam mala i još mnogih drugih.

„Ovo je uistinu svjetska premijera ovog muzičkog programa, a odlučila sam se premijeru održati u Sarajevu jer je to grad koji me svojom ljubavlju osvojio još 2016. godine kada sam Bosnu i Hercegovinu predstavljala na Eurosongu zajedno s Deenom, Dalal i Jala Bratom. Tada sam puno vremena provele u Sarajevu i zaljubila sam se u ovaj grad i njegove ljude“, otkriva Ana Rucner.

Predstojeći koncert Ane Rucner podržali su i partneri koncerta: kao službena voda Sarajevski Kiseljak, brend Alma Ras, kompanije Planika i Park Residence Premium Living,  dok je hotel-partner koncerta Hotel Hills Sarajevo.

Valja svakako naglasiti i činjenicu da se Ana Rucner na predstojećem koncertu u BKC-u predstavlja kao violončelistica, ali i kao vokalistica, koja će pred sarajevskom publikom dio svog novog repertoara i otpjevati!

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba i na blagajni BKC-a.

Pročitaj još
Related

KONCERTOM SARAJEVSKE FILHARMONIJE SVEČANO POČINJU “BAŠČARŠIJSKE NOĆI”

U četvrtak 30. juna 2022. godine biće otvoren 26....

Počelo je izdavanje eISKAZNICA u Tuzlanskom kantonu

 Reforma zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona je započela izdavanjem eISKAZNICA...

Koka ili jaje?

Dženan Selmanagić, kreator edukativnog projekta za djecu “Smajki Lajki”,...

Tivat: Ljubav donijela ljubav

Vjenčao se par koji je glumio u spotu "Ljubav"...