Nedavno objavljeno

Njega kože kod kuće

Postoje mnogi mini tretmani koje možete sami uraditi, a na kojima će Vam Vaša koža biti zahvalna. A mi ćemo Vam pomoći u tome.

ČIŠĆENJE LICA

Možda mislite da ako ne koristite teški make-up ne trebate temeljito očistiti svoje lice. Razmislite ponovo !

Svakodnevno naša koža proizvodi nove ćelije, te je potrebno temeljito čišćenje kako se pore ne bi začepile. Koža na licu je veoma osjetljiva. Ukoliko je ne operemo kako treba, nečistoće će se nagomilati u porama i imat ćete problem sa mitiserima ili čak i sa potkožnim bubuljicama. Ukoliko pretjerujete sa pranjem , koža će postati previše suha, a to može biti uzrok iritacija, ali i preduslova za pojavu prvih bora na licu.

Ako ne koristite make-up, možete preskočiti upotrebu mlijeka ili micelarne vode, ali zato ne zaboravite adekvatan proizvod za umivanje.

Thalgo make-up removing cleansing gel oil idealan je proizvod za čišćenje kože jer sadrži umirujuća ulja koja se pretvaraju u mlijeko te na taj način nježno ali efikasno uklanjaju nečistoće i obavljaju lipidnu barijeru Vaše kože. Ako ipak imate masnu kožu lice ili jednostavnu ne volite uljne čistače jedna od naših pjena će Vam sigurno odgovarati.

Ne zaboravite tonik, jer će upravo on balansirati pH vrijednost Vaše kože i pripremiti je za daljnje korake njege.

PREPARATI ZA  NJEGU KOŽE.

Vrijeme je za dodatnu njegu. Izgovori da nememo vremena za brigu o koži sada jednostavno ne važe. Pravo je vrijeme da u svoju rutinu uvrstite serume i maske. Serum je najbolje kombinovati sa kremom koju koristite, i potruditi se da oba proizvoda budu iz iste linije. Maske obavezno uvrstite u svoju sedmičnu rutinu, i uvijek ih nanesite na temeljito očišćeno lice i vrat. Preporučujemo našu Ultra hydra marine masku koja će intenzivno hidrirati kožu i ukloniti sve dehidratacione linije.

A za naluksuzniju njegu Prodige des Oceans maska za lice aktivirat će sve proteine ključne za mladolik izgled Vaše kože i u potpunosti je regenerisati.

Počnete li na vrijeme da vodite računa o svojoj koži, imate više šansi da dugo zadržite mladalački izgled.

Tako vaš najbolji prijatelj treba da bude krema za podmlađivanje lica. Konkretno, pod ovu kategoriju ubrajaju se mnoge kreme, ali na prvom mestu ‒ to je hidratantna krema.

Hidratantna krema obezbjediće vašoj koži dovoljno hranljivih sastojaka na vrijeme i učiniti da ona ne gubi svoju prirodnu vlagu. Vlažnost kože direktno je u vezi sa elastičnošću, pa tako i sa mladalačkim izgledom.

I za kraj ne zaboravite da sve preparate nanosite laganim masažnim pokretima, podižući konture lica prema gore. Jednostavno pratite diagram i svaki dan izdvojite 10 minuta za masažu lica nakon nanošenja svojih omiljenih Thalgo preparata.

https://www.beautybox.ba/?fbclid=IwAR1g3QLVj2nBKO35Fcm9r3phtddEPjG0jCfS0RDEN3XGJ0WU0D1XKKPPQl8

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img